Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Öt versenyző képviseli a magyar sísportot az ifjúsági olimpián

2020.01.08. Magyar Sí Szövetség

Minden sízőtől tudása legjavát várja a Magyar Sí Szövetség elnöke a csütörtökön kezdődő lausanne-i téli ifjúsági olimpián. Miklós Edit szerint fiataljaink olyan tapasztalatokat szerezhetnek ezen a multisport eseményen, melyek a későbbi világversenyeiken sikeres szerepléshez segíthetik őket.
Tóth Zita
Tóth Zita
Január 9-22. között a svájci Lausanne-ban rendezik a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokat, melyen 1880 fiatal (15-18 éves) sportoló vesz részt, akik kvalifikációs rendszer alapján vívták ki az indulás jogát.A Magyar Sí Szövetség öt versenyzőt indíthat a játékokon. Elsőként két alpesi sízőnk áll rajthoz pénteken szuperóriás-műlesiklásban: Tóth Zita, aki a tavalyi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon műlesiklásban a 9. helyen végzett, valamint a nemzetközi serdülő versenyeken több alkalommal is dobogós helyezést szerző Trunk Tamás.
Trunk Tamás
Trunk Tamás
Az ifi olimpián induló fiataljaink elé nem állítottunk elérhetetlen célokat. Összességében azt várjuk tőlük, hogy mindenki a legjobbját nyújtsa. Mindannyian tudják, hogy ez egy nagy lehetőség a tapasztalatszerzésre, melyet a későbbi pályafutásuk során kamatoztathatnak” - mondta Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke.
Molnár Flórián
Molnár Flórián
Versenyzőink a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon:

Tóth Zita - alpesi sí: műlesiklás, óriás-műlesiklás, szuperóriás-műlesiklás, alpesi kombináció, parallel vegyes csapat

Trunk Tamás - alpesi sí: műlesiklás, óriás-műlesiklás, szuperóriás-műlesiklás, alpesi kombináció, parallel vegyes csapat

Kocsik Eszter - sífutás: sprint, klasszik és cross

Molnár Flórián - síugrás: normál sánc, egyéni

HoqueIsbat Áron - szabad síelés: sí cross

Az ifjúsági olimpia programja itt érhető el.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.