Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ötmilliót talált a sípályán, visszaadta a tulajdonosnak

2016.01.25. Bata Attila

Ötmilliót talált a sípályán, visszaadta a tulajdonosnak Egy ritka becsületes döntéssel került be a hírekbe két alsó-ausztriai fiatalember. Szombaton a salzburgi Wagrain síterepén síeltek, amikor 16 000 eurónyi (kb. ötmillió forint) pénzt találtak egy borítékban a hóban. Az egész összeget visszaadták a tulajdonosnak és még a megtalálót illető teljes díjat sem fogadták el.
A wagraini Grafenberg oldalon síelt két unokatestvér Alsó-Ausztriából, amikor egy hajgumival átkötött borítékot találtak a hóban. Miután a borítékot kibontották, rengeteg pénzt, dán koronát találtak benne. Megszámolták a pénzt, majd átváltották, és kijött a 16 ezer eurós összeg. Sok minden átfutott az agyukon, még az is, hogy valami illegális dologból származhat ez a pénz.

Az esetet jelentették a rendőrségen és a síterep üzemeltetőinél. Késő este jelentkezett egy dán turista, hogy egy nagyobb összeget veszített el a sípályán síelés közben.

Wagrain, Grafenberg
Wagrain, Grafenberg
Elmondása szerint a szombati turnusváltással érkeztek síelni Wagrainba, de amikor megérkeztek még nem volt kész a szobájuk. Elindultak síelni, de a pénzt nem akarták a kocsiban hagyni, így egy begumizott borítékba tették, azt pedig a sídzseki belső zsebébe, ahonnan kiesett. A terv az volt, hogy síelés után hazafelé menet majd megállnak Münchenben és vesznek egy kocsit, erre volt félretéve a pénz.

A szabályok szerint ilyenkor 5 % jutalom illeti meg a becsületes megtalálót. Mindkét megtaláló 400-400 eurót kapott volna fejenként, de ők csak 200-at fogadtak el írja a salzburgi híroldal
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.