Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pályarendőrséget állítanának fel Nassfelden is

2009.01.16. Bata Attila

Pályarendőrséget állítanának fel Nassfelden is Ahogy a szomszédos Gerlitzen síterepén, vagy az olasz síterepeken, Nassfelden is létrehoznának egy különleges csoportot, akik a sípályák rendjére vigyáznának. Betartatnák a FIS tíz pontját, kiszűrnék a száguldozókat vagy a részegeket, akár a bérleteket is helyben bevonhatnák.
Gerlitzen Alpe síterepén már hat éve működik a Pisten-Security, és vezetőjük szerint azóta legalább 15 százalékkal csökkent a balesetek száma. Olyan hatásuk van a sípályákon, mint a rendőrségnek a közutakon, már csak a puszta jelenlétükkel is képesek arra a kis időre szabálykövetőbb viselkedésre bírni a pálya ördögeit. Baleseteknél, vitás eseteknél a pályarendőrök veszik kezelésbe az ügyet, és a rendőrség megérkezéséig ellátják feladatukat.

Hasonló csoport felállítását fontolgatja a nassfeldi Skiarena. Itt tapasztalt, jól síelő kollégákat várnak a csapatba, akik nemcsak a síelők között tartanának rendet, hanem a sítereppel szorosan együttműködve, folyamatosan ellenőriznék a pálya állapotát, és állandóan tájékoztatnák a pályamunkásokat a pálya hibás részeiről, amelyeket sürgősen ki kellene javítani.

Olaszországban is működik pályarendőrség. Az egész országban 240 pályarendőr teljesít szolgálatot, szükség is van rájuk, mert van bőven tennivalójuk. Az idei szezon decemberében körülbelül három hetet üzemelt a legtöbb olasz síterep és eddig körülbelül 1000 baleset történt a pályákon.

Az olasz pályarendőrök decemberben 800 alkalommal sújtották büntetéssel a szabálytalankodókat, a legtöbb esetben a vétkesek figyelmen kívül hagyták a pályajelzéseket. Sokan kaptak büntetést „gyorshajtásért”, tiltott vagy lezárt területen való síelésért, vagy túl gyorsan csúsztak be egy beláthatatlan kanyarba vagy kereszteződésbe.
KOMMENTEK

Szállástippek
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.