Menü ≡

Párizsban tél van, előkerültek a sílécek

2018.02.07. | Szerző: Bata Attila
Tegnap megérkezett a havazás Párizsba. A helyiek egy kis mókával ünnepelték a telet. A 130 méter magas Montmartre domb történelmi környezetében már csatoltak is, és a bátrabbak le is csúsztak a pár centis havon.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az MTI szerint a több mint egy napja tartó havazást követően mintegy hétszáz kilométeres dugó alakult ki kedd estére Párizs környékén, az elővárosi buszok egyáltalán nem közlekedtek.

A tartós és jelentős havazást követően a francia meteorológiai szolgálat 27 északi megyében, köztük a főváros környékén legalább szerda délig meghosszabbította a közúti közlekedésre vonatkozóan a riasztást a havazás és jegesedés miatt.

Párizs, Montmartre, februári csúszás
Párizsban a hétfőn kezdődött havazás kedd délután felerősödött, emiatt jelentős késések és a fennakadások voltak a vasúti közlekedésben, a fő közlekedési útvonalakon délután 2 órától megtiltották a 7,5 tonnánál nehezebb járművek közlekedését, s az Eiffel torony sem látogatható a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt.

Az előrejelzés szerint helyenként 15-20 centiméteres hóréteg várható szerdára, ami nagyon ritka a francia fővárosban.

A párizsi körgyűrűn kedd este 739 kilométeres dugó alakult ki, a fővárosból az elővárosokba közlekedő buszok már kora este leálltak, miután "a közlekedési problémák miatt nem tudtak haladni" - közölte a párizsi tömegközlekedési vállalat (RATP) szóvivője.

Havazás a városban
Az iskolabuszok szerdán több megyében nem járnak, így Párizs környékén sem.

A Météo France szerint a helyzet csütörtökre virradó éjjel válhat kritikussá, amikor a hőmérséklet mínusz 10 fokig süllyedhet, s a havas utak csúszóssá válhatnak. A csütörtöki szünet után pénteken újabb havazásra lehet számítani.

A hajléktalanok számára az idei télre tervezett 13 ezer mellett további ezer sürgősségi szállást nyitott meg a vidékfejlesztési minisztérium országszerte.

Még több síelő Párizsban
A múlt hét végén érkezett hirtelen lehűlés azért is okoz nagy meglepetést, mert Franciaországban az elmúlt évtizedek legmelegebb és legcsapadékosabb januárja volt az idei, amely Párizsban is áradást okozott.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »