Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pécs-Misinatető: üzemel a sílift, de csak klubtagoknak!

2012.12.05. Bata Attila

Pécs-Misinatető: üzemel a sílift, de csak klubtagoknak! A helyi síklub tájékoztatása szerint ma (szerdán) 11 órakor ismét beindítják a síterep felvonóját. Azt tudni kell, hogy a sípálya és a síterep a helyi síklub üzemeltetésében áll, ezért a liftet csak klubtagok használhatják. Ma reggel 10-15 cm vastag havat mértek a Misinatetőn.
A síklub weboldala szerint folyamatosan havazik tegnap délután óta, ami lent Pécs városában nem hagyott nyomot, de Misinán kb. 8-10 cm-es havat jelentett (délután 5 óra körüli adat). A hosszútávú előrejelzések az elkövetkező két hétre igen komoly téli időt jeleznek előre, egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy megkezdődjön a Mecsekben a síszezon (sőt a tegnapi napon már voltak, akik síeltek és ment is a felvonó). Szerdán indul a szezon, kb. délelőtt 11-től menni fog a felvonó (a klubtagság továbbra is szükséges a felvonó használatához).

A Misina-tetőn lévő sípályán egy kampós felvonó működik, melyet a helyi síklub tagjai tagdíj ellenében használhatnak.

Féléves tagdíj 9000 Ft.

Pályakezelés, hóágyú nincs, így csak megfelelő hóviszonyok mellett van lehetőség síelésre. A 2010-es tél nagy havazásainak köszönhetően újra síelhetővé vált a misina-tetői sípálya, melyet csak az egyesület tagjai használhatnak, nekik van engedélyük és felszerelésük a felvonón közlekedéshez.

KOMMENTEK
Fidosan | 2012.12.05. 19:53
Életem legelső síélménye ide kötődik, kb 13-14 lehettem, olyan 1980 körül, pécsi gyerkőc lévén egy barátom felcsalt a Misinára síelni, már akkor is a klubrendszer működött, az ő édesapja volt klubtag, és a drótos felvonóhoz szükséges kampós vasat tőle kértük el, valamint az akkori bitang hosszú fa léceket, a bőrszíj meg lemez kombinációs fix kötésel, síbakancs az a katonai surranó volt, hát mit mondjak.... akkoriban még nem fogott meg a dolog, de ma már úgy kell záráskor lerugdosni a felvonókról :))))) Misinán azóta sem voltam síelni, de örök élmény marad, annyit és akkorákat sehol nem estem :)))

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.