Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Péntektől kötelező regisztrációval lehet csak belépni Ausztriába

2021.01.13. MTI

A koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések részeként január 15-étől kötelező előzetes elektronikus regisztrációval lehet csak belépni Ausztriába - áll az Egészségügyi Minisztérium közleményében.
A regisztrációs kötelezettség minden Ausztriába beutazni szándékozóra vonatkozik, beleértve az osztrák állampolgárokat is. A korábban elrendelt 10 napos karanténkötelezettség továbbra is érvényben van, a karantén alól csak az ötödik napon lehet mentesülni saját költségre elvégzett negatív teszteredmény alapján.

Kivételt csak az ingázók, az átutazók és az előre nem látható családi okból - például temetés - beutazók jelentenek, rájuk sem a karantén, sem a regisztrációs kötelezettség nem vonatkozik.

Azok a személyek, akik a koronavírus-járvány által kevésbé sújtott országból érkeznek a karanténkötelezettség alól mentesülnek ugyan, de az elektronikus regisztráció alól nem. Ezen országok listáját folyamatosan frissítik, jelenleg Európában csak Izland, Finnország, Norvégia, Görögország és a Vatikán tartozik ebbe a körbe.

A beutazás előtti online regisztrációnál nemcsak a nevet és elérhetőséget kell megadni, hanem azt is, hogy hol tartózkodott a beutazni kívánó az előző 10 napban. Ezzel akarják kiszűrni, hogy például valaki Dániából - amennyiben átrepül Finnországba - a karanténkötelezettséget elkerülve léphessen be az országba. Az adatokat a beutazástól számítva 28 napig tárolják, majd törlik a rendszerből.

Az online regisztráció után mindenki kap egy visszaigazoló e-mail-t, amelyben tájékoztatják az Ausztriában éppen érvényben lévő szabályozásról, a karanténkötelezettségről, illetve az ez alól való mentességről. A visszaigazolás tartalmaz egy QR-kóddal ellátott PDF fájlt, amelyet kinyomtatva vagy elektronikus formában a határon be kell mutatni. A regisztrációhoz szükséges elektronikus formanyomtatvány szerda dél óta rendelkezésre áll az egészségügyi minisztérium honlapján.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1917 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 385 750 esetet regisztráltak. A koronavírusos betegséggel kórházban ápoltak száma 2179, az intenzív kezelésre szorulók 354-en vannak. A fertőzés okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 49-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 6868-ra emelkedett.
KOMMENTEK
Bata Attila | 2021.01.13. 15:41
Az angol vagy német nyelvű formulát itt lehet kitölteni:
https://www.sozialministerium.at/In...formationen-zum-Coronavir...
Smal János | 2021.01.13. 18:42
Na akkor ide sem megyek.
andrewboy | 2021.01.14. 08:24
Ezt a hercehurcát én sem vállalom. Nagyon sajnálom az ide évemet is,de elengedtem ezt a szezon szintén. Továbbra is érthetetlen ez, az egész EU uniótól, nem csak a magyaroktól persze. Kígyózó sorban se fogok állni az 1km-es bakonyi pálya alján, leglább velem kevesebb lesz a sor. :) Marad a túrázás a szabad levegőn és a bizakodás a 2022-es síszezonra.
-"egy lelkes sí/snowboard és hegy imádó !" sziasztok!
TNTSÁRVÁR | 2021.01.14. 10:56
A helyzet egyre bonyolódik, az esély egyre kevesebb a síszezonra...
gyerecske | 2021.01.14. 14:53
Én még bizakodó vagyok, van hátra legalább 2 hónap a szezonból.
Deni11111 | 2021.01.14. 14:55
Kb 8 milliós Ausztriába 6868 fő "Elhunyt" személy volt ez durván a lakosság 0,086 % át jelenti . Ez tényleg azt jelenti,hogy Ausztriába járvány van, és ezért kell a lakosság többi tagjának életét tönkre tenni ? Politikusok ott se normálisak.
HofEE | 2021.01.14. 17:51
A Bécsi tömegtesztelések eredménye a megjelent tesztelt személyek 0.3% -a volt Pozitív. Megéri lezárni mindent...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.