Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pesten elolvadt a hó, de Dobogókőn még lehet síelni

2013.02.19. sielok.hu

Pesten elolvadt a hó, de Dobogókőn még lehet síelni Bár egyre kevesebben gondolnák, de a fővárostól mindössze félórányi autózásra található, az akár közösségi közlekedéssel (Szentendrei HÉV és Volánbusz Pomázról) is könnyen elérhető síterepen, Dobogókőn is lehet még jó körülmények között síelni.
A rendszeres ratrakolásnak és az eddig igen gyorsan kikopó felső, meredek rész hóágyúzásának, valamint az elmúlt évek kő- és sziklamentesítésének köszönhetően hiába csökkent a hóvastagság 15-35 cm-re, mivel az egy masszívan összeállt hóréteg, most is jó körülményekkel várjuk a hozzánk érkezőket – írják a dobogókői sípálya üzemeltetői.

Jó hír továbbá, hogy a mai napon, valamint a hét vége felé újabb hóesés várható, melynek köszönhetően megvan az esélye, hogy a hóból újra kiváló pályát tudjunk készíteni.

Az elmúlt évek fejlesztéseit követően (hóágyúzás bevezetése, síkölcsönző és oktatás megszervezése a helyszínen) idén újabb fejlesztést valósított meg a síterepet üzemeltető Dobogókőért Közhasznú Alapítvány.

A sífelvonó hajtásrendszerének felújításával a lift újra képes a tervezéskori sebességével és szállítókapacitásával üzemelni, amely kb. 20%-kal magasabb az elmúlt években mért értékeknél. A felvonó ezáltal az idei szezontól még több síelő sorbanállásmentes sportolását lenne képes biztosítani Budapesttől mindössze félórányira.

Sajnos azonban az utóbbi szezonokban egyre inkább azt tapasztaltuk, hogy ha Budapesten elolvadt a hó, már nem gondolnak a sporttársak a közelebbi síterepekre, pedig sokszor azok még igen jó körülményekkel várnák őket. Esetünkben az utóbbi szezonokban még a hétvégéken is nagyon ritka és mérsékelt volt a sorbanállás, így aki egy közeli sípályán szeretne olcsón és sokat síelni, annak nyugodt szívvel ajánljuk Dobogókőt.
KOMMENTEK
Dobogókő Sípálya | 2013.02.19. 19:23
Update: Megérkezett a havazás, a többszörösen tömörített masszív hórétegre már most 5-10 cm friss hó esett le, a pályákat az este folyamán ratrakkal kezeltük.
votika | 2013.02.19. 19:38
Biztos, hogy jövőre elmegyek!!!Idén sajnos nem jött össze...
:)
szkítatom | 2013.02.19. 19:46
Én már(egyszer) Március 15-én is síeltem itt, szikrázó napsütésben. Lehet pénteken egy "lógást" tartok a munkahelyemen..:)
Trailrider | 2013.02.20. 14:45
Megerősítem! kb 7-8 centi friss matéria van a pályán, alatta a kemény, ratrakolt felület. Még reggel, nyitás előtt mentem egy kört fókával, igazán finom a hó!
Mégegyszer köszönöm a Sípálya segítségét, hogy kisegített egy pár síbottal, mivel az enyém otthon maradt.

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.