Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pesten elolvadt a hó, de Dobogókőn még lehet síelni

2013.02.19. sielok.hu

Pesten elolvadt a hó, de Dobogókőn még lehet síelni Bár egyre kevesebben gondolnák, de a fővárostól mindössze félórányi autózásra található, az akár közösségi közlekedéssel (Szentendrei HÉV és Volánbusz Pomázról) is könnyen elérhető síterepen, Dobogókőn is lehet még jó körülmények között síelni.
A rendszeres ratrakolásnak és az eddig igen gyorsan kikopó felső, meredek rész hóágyúzásának, valamint az elmúlt évek kő- és sziklamentesítésének köszönhetően hiába csökkent a hóvastagság 15-35 cm-re, mivel az egy masszívan összeállt hóréteg, most is jó körülményekkel várjuk a hozzánk érkezőket – írják a dobogókői sípálya üzemeltetői.

Jó hír továbbá, hogy a mai napon, valamint a hét vége felé újabb hóesés várható, melynek köszönhetően megvan az esélye, hogy a hóból újra kiváló pályát tudjunk készíteni.

Az elmúlt évek fejlesztéseit követően (hóágyúzás bevezetése, síkölcsönző és oktatás megszervezése a helyszínen) idén újabb fejlesztést valósított meg a síterepet üzemeltető Dobogókőért Közhasznú Alapítvány.

A sífelvonó hajtásrendszerének felújításával a lift újra képes a tervezéskori sebességével és szállítókapacitásával üzemelni, amely kb. 20%-kal magasabb az elmúlt években mért értékeknél. A felvonó ezáltal az idei szezontól még több síelő sorbanállásmentes sportolását lenne képes biztosítani Budapesttől mindössze félórányira.

Sajnos azonban az utóbbi szezonokban egyre inkább azt tapasztaltuk, hogy ha Budapesten elolvadt a hó, már nem gondolnak a sporttársak a közelebbi síterepekre, pedig sokszor azok még igen jó körülményekkel várnák őket. Esetünkben az utóbbi szezonokban még a hétvégéken is nagyon ritka és mérsékelt volt a sorbanállás, így aki egy közeli sípályán szeretne olcsón és sokat síelni, annak nyugodt szívvel ajánljuk Dobogókőt.
KOMMENTEK
Dobogókő Sípálya | 2013.02.19. 19:23
Update: Megérkezett a havazás, a többszörösen tömörített masszív hórétegre már most 5-10 cm friss hó esett le, a pályákat az este folyamán ratrakkal kezeltük.
votika | 2013.02.19. 19:38
Biztos, hogy jövőre elmegyek!!!Idén sajnos nem jött össze...
:)
szkítatom | 2013.02.19. 19:46
Én már(egyszer) Március 15-én is síeltem itt, szikrázó napsütésben. Lehet pénteken egy "lógást" tartok a munkahelyemen..:)
Trailrider | 2013.02.20. 14:45
Megerősítem! kb 7-8 centi friss matéria van a pályán, alatta a kemény, ratrakolt felület. Még reggel, nyitás előtt mentem egy kört fókával, igazán finom a hó!
Mégegyszer köszönöm a Sípálya segítségét, hogy kisegített egy pár síbottal, mivel az enyém otthon maradt.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.