Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Petárdák Tirolban: kigyulladt az erdő a sílift alatt

2017.01.01. Bata Attila

Tegnap délelőtt a Ziller-völgyben található Finkenberg síterepének egyik liftjéről kellett az utasokat leszállítani, majd az egész liftet leállítani, mert a lift nyomvonala alatti erdő kigyulladt, komoly füst szállt fel. Mindez azért, mert egy tízéves fiú petárdákat dobált ki a liftből és az erdő lángra kapott.
Ég ez erdő a sílift alatt (Kép: ZOOM.Tirol)
Ég ez erdő a sílift alatt (Kép: ZOOM.Tirol)
Szombat délelőtt 11:30-kor a kabinos lift egyik utasa riasztotta a síterep üzemeltetőit, hogy ég az erdő a lift alatt. Az üzemeltetők már több embert nem engedtek felszállni a liftre, a rajta lévőket biztonságba helyezték, majd a liftet leállították.

Közben értesítették a tűzoltókat, akik nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A környező sípályák mellett található hóágyúk vízvételi pontjaira a tűzoltók rá tudtak csatlakozni, ennek is köszönhető, hogy délutánra a tüzet teljesen eloltották. Az akcióban körülbelül 100 környékbeli tűzoltó vett részt.

A rendőrségi vizsgálat hamar kiderítette, hogy egy tízéves fiú dobott ki két petárdát a lift kabinjából. A száraz erdő és aljnövényzet azonnal lángra kapott és a tűz gyorsan terjedt.

Egy nappal korábban egy másik tiroli síterepen, Schatzberg-Alpbach, teljesen hasonló eset történt. Ott 50 tűzoltó kellett a gyorsan terjedő tűz megállításához. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.