Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Petzen megmenekült: új üzemeltető a síterep élén

2015.10.09. Bata Attila

A szlovén-osztrák határ közelében, az osztrák (karintiai) oldalon található kisebb síterep kálváriája érhet véget hamarosan. Sokadik eredménytelen pályázat után ismét van üzemeltetője a síterepnek, amely így életben maradhat. Apróbb fejlesztések, téli-nyári üzemmód várható a következő években.
Karintia negyedik alkalommal hirdette meg üzemeltetésre Petzen síterepét, az előző három alkalommal nem találtak megfelelő vállalkozót. Ezúttal egy környékbeli üzletember, Franz Skuk veszi át a síterep üzemeltetését.

A kiírás értelmében az üzemeltetőnek tíz éven keresztül évente 120 napon át kell nyitva tartania a síterepet, üzemeltetnie a lifteket és a kiszolgáló egységeket. További követelmény, hogy legalább fél millió eurót kell költeni fejlesztésekre hamarosan.

A régió segít is az új üzemeltetőnek, az első négy évben, évi 250 ezer eurós összegben átvállalja a veszteségeket, ennyi segítséget kap az üzemeltető, hogy utána a síterep megálljon a saját lábán.

A döntés kedden megszületett, már neki is láttak a berendezések műszaki állapotának felméréséhez.

A fejlesztések elsősorban újabb hóágyúk beszerzéséről szólnak. Ezen felül szóba került egy új ülőlift építése a felső részen a meglévő csákányos helyett. A vállalt üzemeltetési idő betartása miatt is fontos a nyári szezon forgalmának erősítése, a tervek szerint a hegyikerékpárosok számára teszik vonzóbbá a környéket. Új panoráma vendéglő is épülne a hegyen, természetesen az idő rövidsége miatt, a nagyobb fejlesztéseknek csak jövőre lehetne nekikezdeni.

A tervek szerint december 5-én már nyitnának. Jó hír, hogy a bizonytalan helyzet ellenére, eddig 1200 szezonbérletet vásároltak meg elővételben.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.