Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

PowdAir: új légitársaság síelőknek

2017.02.20. Bata Attila

Múlt héten jelentették be Svájcban, hogy új légitársaság indul, amelynek elsődleges célja a síelők kiszolgálása. Még semmiről sem maradtunk le, hiszen a légitársaság 2017 decemberétől üzemelne a nyugat-európai repülőterek és a svájci síterepek között.
Már a név is telitalálatnak tűnik az új légitársaság esetében. Síelős berkekben a 'powder' a frissen hullott havat, minden síelő álmát, a porhavat jelenti. A név tehát már rendben van, kérdés, hogy lesz-e kereslet erre a szolgáltatásra.

A célállomással nem nagyon bajlódtak az új légitársaság megálmodói. Az összes járat, a jelenlegi tervek szerint, a svájci Valais kanton fővárosába, Sionba közlekedik majd. Ez annyira nem rossz hír, hiszen a repülőtér mellett, öt kilométeren belül már a helyi síterep (Veysonnaz) liftjeit is megtaláljuk. Ezen felül egy rövidebb utazással elérhető Verbier vagy Zermatt síterepe is.

A tervekből az tűnik ki, hogy a legtöbb síelős utazót felvonultató Nagy-Britannia az elsődleges célpont. Az ország hat repülőteréről indulnak majd járatok Sionba, hetente ötször, 99-150 fontos árakon, sífelszereléssel együtt. Ezen felül a magas hegyek nélküli Hollandia és Belgium síelői is repülhetnek velük Svájcba.

Sajnos a hazai síelőket ez a megoldás nem fogja lázba hozni, de számos olvasónk él Nyugat-Európában, nekik hasznos lehet egy újabb opció a választásnál.

A járatokat a horvátországi székhelyű Trade Air biztosítja majd. Az ötletgazdák jelenleg azon dolgoznak a helyi turisztikai társaságokkal, hogy a repülőtérre érkező síelők könnyen eljussanak a síterepekre. Ahogy mondják: "biztosan ügyesebben is el lehet jutni egy síterepre annál, hogy taxit kelljen előre rendelni."
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.