Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

PowdAir: új légitársaság síelőknek

2017.02.20. Bata Attila

Múlt héten jelentették be Svájcban, hogy új légitársaság indul, amelynek elsődleges célja a síelők kiszolgálása. Még semmiről sem maradtunk le, hiszen a légitársaság 2017 decemberétől üzemelne a nyugat-európai repülőterek és a svájci síterepek között.
Már a név is telitalálatnak tűnik az új légitársaság esetében. Síelős berkekben a 'powder' a frissen hullott havat, minden síelő álmát, a porhavat jelenti. A név tehát már rendben van, kérdés, hogy lesz-e kereslet erre a szolgáltatásra.

A célállomással nem nagyon bajlódtak az új légitársaság megálmodói. Az összes járat, a jelenlegi tervek szerint, a svájci Valais kanton fővárosába, Sionba közlekedik majd. Ez annyira nem rossz hír, hiszen a repülőtér mellett, öt kilométeren belül már a helyi síterep (Veysonnaz) liftjeit is megtaláljuk. Ezen felül egy rövidebb utazással elérhető Verbier vagy Zermatt síterepe is.

A tervekből az tűnik ki, hogy a legtöbb síelős utazót felvonultató Nagy-Britannia az elsődleges célpont. Az ország hat repülőteréről indulnak majd járatok Sionba, hetente ötször, 99-150 fontos árakon, sífelszereléssel együtt. Ezen felül a magas hegyek nélküli Hollandia és Belgium síelői is repülhetnek velük Svájcba.

Sajnos a hazai síelőket ez a megoldás nem fogja lázba hozni, de számos olvasónk él Nyugat-Európában, nekik hasznos lehet egy újabb opció a választásnál.

A járatokat a horvátországi székhelyű Trade Air biztosítja majd. Az ötletgazdák jelenleg azon dolgoznak a helyi turisztikai társaságokkal, hogy a repülőtérre érkező síelők könnyen eljussanak a síterepekre. Ahogy mondják: "biztosan ügyesebben is el lehet jutni egy síterepre annál, hogy taxit kelljen előre rendelni."
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.