Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Putyin januárban megy síelni Szocsi környékére

2012.12.28.

A Kreml bejelentette, hogy januárban veszi ki szabadságát Vlagyimir Putyin, és megy síelni a 2014-es Téli Olimpia színhelyére, a Szocsi melletti Krasznaja Poljana síterepére. Egy amerikai síoktató videón elemezte ki Putyin síelését, és adott tanácsokat az orosz elnöknek.
Kép: Russia Today
Köztudomású, már mi is többször írtuk a jelenlegi orosz elnök síelés iránti szenvedélyéről. Ennek is köszönhető, hogy Szocsi nagy erőkkel megpályázta, és el is nyerte a 2014-es téli játékok megrendezését. Nem csak Putyin, hanem állandó szövetségese, a jelenlegi miniszterelnök Dmitrij Medvegyev is nagy síelő. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az olasz Berlusconit márciusban a Kaukázusban látták vendégül egy közös síelésen, látszik, hogy működik a síelős diplomácia.
Putyin és Medvegyev tavaly az olimpiai pályán
Putyin, akiről azt írta a kormánypárti Izvesztyija, hogy „precízen és gyönyörűen síel”, januárban a Kaukázusban tölti sí szabadságát. Nem lesz teljesen egyedül, a hírek szerint egy tizenöt főből álló, speciális (148 órás) sítanfolyamon is részt vett testőrgárda vigyáz majd rá. Mindenesetre egy amerikai síoktató vette a bátorságot, és rövid videó részletek alapján elemezte Putyin síelését és 7-8-ra értékelte egy tízes skálán.
Így síel, kedves Elnök úr! Elemzés Amerikából.
Ide kapcsolódik az a hír, hogy már csak Putyin aláírására vár az a rendelet, hogy a következő olimpia jegyüzéreit akár 1 millió rubeles (kb. 7,2 millió forint) büntetéssel is lehessen sújtani. Az oroszok szeretnék megakadályozni, hogy a jegy- és szállásárak az égbe emelkedjenek a játékok alatt.

Szintén Putyinhoz kapcsolódik a hír, hogy egy múlt heti sajtókonferencián két rövid, kellemetlen kérdést kapott egy kaukázusi újságírótól. Az újságot még azon a héten rejtélyes módon bezárták. A Kreml szóvivője szerint annyi jó témából kérdezhetett volna az újságíró, például a környékére tervezett új síterepekről…

KOMMENTEK
claracska | 2012.12.30. 19:02
Putyintól kellene tanulnom :-)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.