Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Putyin: hazánkba érkezik a legismertebb orosz síelő

2015.02.17. 2017.02.02. Bata Attila | frissítve: 2017.02.02.

Ma érkezik hazánkba villámlátogatásra Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin, aki többek között arról is ismeretes, hogy politikai vezető létére jól csúsztatja a síléceket is. Az utóbbi időben már sokat írtunk Putyin síelési szenvedélyéről, így csak felelevenítünk néhány dolgot a látogatás alkalmából.
Putyin sportszeretete és szabadidős tevékenysége közismert, legyen szó akár birkózásról, akár úszásról, vagy bármilyen félmeztelenül űzhető, a sport határait feszegető tevékenységről, mint például vadvízi horgászat vagy medvevadászat. A téli sportok, azon belül a síelés, külön helyet foglalnak el az orosz elnök hobbijai között.

Putyin, a síelő
A múltban többször megesett, hogy valamelyik tárgyalását éppen egy síterepén rendezték, vagy együtt síelt valamelyik másik ország vezetőjével. Putyin téli sportok iránti imádata nélkül biztosan nem rendeztek volna téli olimpiát Szocsiban. A sors iróniája, hogy a politikája miatti intézkedések annyira sújtják az oroszokat, hogy a drága Alpok és euró helyett az orosz síelők inkább a volt olimpiai pályákat látogatják az eléggé leértékelődött rubellel. Erre a fordulatra még az optimista előrejelzések sem számítottak, hogy ilyen könnyen megoldódik minden idők legdrágább olimpiájának helyszíneinek utóhasznosítása.

Putyin síelős képei és videói bejárták a világhálót. Volt olyan amerikai síoktató, aki külön filmet szentelt Putyin stílusának elemzésére és osztályozására. Végül is arra jutott, mint az orosz sí szövetség elnöke, hogy egy erős haladó szintjén síel, jó technikával és sebességgel, de azért néha még tud hibákat véteni.

Így síel az Elnök úr. Elemzés Amerikából.
Putyin síelési szenvedélyével vissza is élnek, tavaly az amerikai sajtó ki is használta. Az akkori hírek szerint montanai Big Sky síterep a Diktátorok hegyoldalában új pályát nevezett el Putyinról a Lenin és Marx pályák között. Később kiderült, hogy ez csak egy áprilisi tréfa. Ezzel együtt a hegyoldal és a pályák tényleg léteznek, és annyira brutálisak, hogy tényleg a diktátorokról kellett elnevezni.

Putyin mielőtt politikai pályára lépett a KGB-nek (orosz titkosszolgálat) dolgozott, ebből öt évet (1985-1990 között) a kelet-németországi Drezdában. Innen többször eljárt síelni az Alpokba. Későbbi síelései során egészen közel került a magyar határhoz is. 1992-ben még Szentpétervár polgármester helyettese volt, ahol egy alsó-ausztriai cég épített szállodát a repülőtér mellett. A cég meghívására az akkori karácsonyt Alsó-Ausztriában töltötte egy szerény szálláshelyen, és síelni a magyarok körében népszerű Hochkarra járt naponta. A helyiek csak jót meséltek róla és a feleségéről, megemlítve, hogy folyékonyan beszéltek németül. 
KOMMENTEK
kócos | 2015.02.17. 08:53
Talán elmaradhatott volna ez a beköszöntő!
huligan | 2015.02.17. 12:41
Szerintem korrekt, idevág és aktuális. Beírásomat nem vitaindítónak szántam, kizárólag a saját véleményemet fogalmaztam meg.
kócos | 2015.02.17. 15:01
Nyilván ugyanannak a hegynek a csúcsán állunk- csak háttal egymásnak /Véleményem fenntartása mellett/.
huligan | 2015.02.17. 15:29
:)
minerel | 2015.02.17. 16:01
Amikor síel a hegyet is lezárják?
szucstamas | 2015.02.17. 20:49
Az NDK- ból eléggé messze volt az Alpok, persze egy KGB-s biztos sok mindenre képes volt:-)
minerel | 2015.02.17. 22:36
Akkor lehet, hogy a körülötte síelő tömeg nem is vendégekből áll és a véletlen ütközések sem véletlenek? :-)
minerel | 2017.02.02. 17:13
Most se nagyon tudom mi köze ennek a hírnek egy síelős portálhoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.