Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ratrak húzta ki a sípályán elakadt autót a bajból

2022.02.03. Bata Attila

Ezúttal Franciaországban történt meg, hogy a sofőr összetévesztette az utat a sípályával és a behavazott út helyen a szintén behavazott sípályán folytatta az útját.
Múlt héten hétfőn a francia Markstein síterepének síelői délután 4 körül már az utolsó csúszáshoz készülődtek, amikor egy Citroën tűnt fel a pályán és csúszott le a dombon. Az üzemeltetők szerint szerencsére puha volt a hó, így a pálya vége előtt nem sokkal meg tudott állni, még pont idejében a kitett hóágyúk előtt.

Az egész kalamajkát egy rossz helyen bevett kanyar okozta. Az autót egy nyolcvanéves sofőr vezette a behavazott úton, aki nem vette észre, hogy az út melyik irányban megy tovább, és a lefelé vezető sípályára tévedt.
Szerencsére senki sem sérült meg. Sem a síelők a pályán, sem a sofőr, de még az autó is megúszta, hogy ratrakkal vontatták vissza az útra.

A videó készítője szerint az elmúlt ötven évben nem látott hasonlót síelés közben. A síterep üzemeltetője más véleményen volt. Ő csak néhány éve látja el ezt a munkakört, de már nem először jönnek le itt autóval, annak ellenére, hogy minden eset után nagyobb és nagyobb figyelmeztető táblákat helyeznek ki.
KOMMENTEK
Gletscher7 | 2022.02.03. 12:03
Sölden-ben minden napos: google útvonal tervező simán bevisz a pályára. - ha nincs hó, ott megy az út tényleg.- Pár szállást csak a másik irányból lehet megközelíteni.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.