Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rauris (Ausztria): lavina zúdult a sípályára

2009.02.23. Bata Attila

Rauris (Ausztria): lavina zúdult a sípályára Hétfő délelőtt a Salzburg tartományban található Rauris síterepén lavina zúdult a síterep karbantartott pályájára és magával sodort nyolc síelőt. A síelők közül kettőt el is temetett a hóomlás, de az időben érkezett segítségnek is köszönhetően mindenki épségben megúszta a kalandot.
A hegyimentők tájékoztatása szerint a Gipfel kabinoslift felsőállomása alatt, körülbelül 1900 méteres magasságban szakadt le egy 200 méter hosszú és 50 méter széles hófal. Az eddigi adatok szerint senki sem tartózkodott akkor ezen a helyen, valószínűleg magától indult be a hóomlás.

A lavina a Hochalm kabinos felvonó melletti pályára zúdult, ahol nyolc síelőt, köztük egy hétéves német kislányt is elsodort. A kislányt és egy másik síelőt a hó be is temette, őket ki kellett szabadítani a hó alól. Szerencsére senki sem szenvedett fizikai sérüléseket, de az átélt borzalmak hatására négyen sokkot kaptak, ők orvosi segítségnyújtásban részesültek.

A hóomlás után körülbelül százan kezdték el a kutatást az esetleges áldozatok után. A tűzoltókból, hegyimentőkből, pályamunkásokból és önkéntesekből álló csapat munkáját nehezítették a rendkívül rossz látási körülmények is. A síterep üzemeltetői szerint ritka esetnek számít, ha a lavina a karbantartott és biztosított pályákig is el tud jutni.
KOMMENTEK

Szállástipp
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.