Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Remek hóviszonyok az osztrák sípályákon

2010.04.03. Stánicz Balázs

Remek hóviszonyok az osztrák sípályákon Ahogy arra az elmúlt években többször volt példa, idén is a Húsvét bizonyul téliesebbnek a Karácsonnyal szemben. S még nincs vége, a jövő héten újabb havazások várhatóak.
Az elmúlt napok havazásainak köszönhetően helyenként 30-40 cm hó esett. A friss hó és télies hőmérséklet kifejezetten jót tett a sípályáknak. Nem csak a hegyekben, hanem a völgyekben is havazott, így ha átmenetileg is, de az alacsonyabb területek is fehér ruhát öltöttek. Csütörtökre este több hegyi úton hólánc nélkül nem lehetett feljutni, így Katschbergnél, Obertauernnél sem. Az újra visszatért télnek köszönhetően sokan döntöttek úgy, hogy a Húsvétot a hegyekben töltik, a nagyobb síparadicsomok szállodái nem panaszkodhatnak, egyes hotelekben csaknem telt ház van.

Az előrejelzéseket nézve még tovább tart a tél az osztrák hegyekben; vasárnap újabb hidegfront éri el Ausztriát, és egészen hétfő estig havazni fog. Keddtől átmenetileg naposabb és enyhébb idő következik, majd csütörtökön újabb lehűlés várható friss hóval.

A legtöbb síközpont az április 10-i hétvégen bezárja kapuit, azonban a magasabban fekvő síparadicsomokban és a gleccsereken még utána és hódolhatunk szenvedélyünknek.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.