Menü ≡

Remekeltek sízőink az ifjúsági olimpia nyitányán

Szőllős Barnabás 16. lett, Archam Chiara a 24. helyen végzett

2016.02.13. | Szerző: Magyar Sí Szövetség
Sikerrel teljesítették az első versenyszámot, a szuper-óriásműlesiklást a magyar alpesi sízők a II. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon, a norvégiai Lillehammerben. Szőllős Barnabás az előkelő 16. helyet szerezte meg, Archam Chiara pedig 24. helyen zárt.
h i r d e t é s
Kiválóan szerepelt mindkét alpesi sízőnk a II. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok szombati versenynapján. Először a lányok, köztük a magyar színeket képviselő Archam Chiara, álltak rajthoz szuper-óriásműlesiklásban. Sízőnk a mezőny vége felé, 42-es rajtszámmal indult, és bátor sízéssel végül a 24. helyen fejezte be a versenyt.

A fiúknál 52 induló vágott neki a távnak, szintén szuper-G-ben. Az egész szezonban eredményesen szereplő Szőllős Barnabás ma is bizonyította jó formáját, és 16. helyezésével a Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok eddigi legjobb síeredményét produkálta. A pálya első időmérő pontjánál, az élmezőny megközelítve a 9. legjobb időt érte el, ami biztató a folytatást illetően.

Több versenyszám is hátra van még alpesi sízőink számára az olimpián: Archam Chiara és Szőllős Barnabás vasárnap kombinációban, a jövő héten pedig óriásműlesiklásban és szlalomban is bizonyíthat.

A mai versenynapon sífutónk is érdekelt volt. Gyallai Máté a szabadstílusú krossz kvalifikációjában versenyzett, és 45. helyezésével nem jutott tovább a középdöntőbe.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó szervezetek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »