Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rengeteg havon lehet síelni a hókáosz után

2019.01.22. Bata Attila

Az elmúlt hetekben még a hatalmas havazás hátrányait nyögték az osztrák, és azon belül a közelebbi alsó-ausztriai síterepek. A nagy havazásnak vége, a lavinaveszélyt csökkentették, a Nap kisütött és ismét jár szinte az összes lift.
Niederalpl
Niederalpl
Még sosem történt meg a síterep 50 éves történetében, hogy mindenkit evakuálni kellett Hochkaron. 13 napon át teljesen zárva tartott a síterep a lavinaveszély és a hatalmas hótorlaszok miatt. A helyzetet megérezték a közeli szállásadók is. A tervezett síverseny miatt mind az 500 ágyat már jó előre lefoglalták, de a verseny törlésével ezeket a foglalásokat visszamondták.

Az első becslések szerint a Mostviertel régió 12-15 ezer vendégéjszakát veszített január első két hetében. Mostantól azonban mindenki abban reménykedik, hogy le lehet dolgozni a veszteséget. Hochkaron az újranyitás napján, pénteken, a nyolcból már hat lift üzemelt. Tegnap beindították a hetediket is, már csak a Großes Kar beüzemelésére kell várni.

Természetesen mostantól remek hóviszonyok várnak mindenkit Hochkaron, és Alsó-Ausztriában, amelyről intenzív reklámban tájékoztat a helyi idegenforgalmi hivatal. Hochkaron egy forgalmas napon közel 5000-en csúsznak. Ha sok ilyen napjuk lesz az április 7-i zárásig, akkor még nullszaldós is lehet a lifttársaság szezonja.

A régió további síterepein is mindenhol visszatért az élet a síterepekre. Lackenhof (Ötscher), amely a legtöbb havat kapta egy időben az osztrák települések közül, már az összes liftet beindította. Hasonló a helyzet Annabergen is. Szombat óta Gemeindealpe Mitterbach síterepe is az összes lifttel üzemel, itt teljes lezárás volt néhány napig a hókáosz miatt. Egyedül a vasúti közlekedés akadozik még Laubenbachmühle és Mariazell között, ahol fák dőltek az elektromos vezetékre, amely számos helyen leszakadt, így nehezen birkóznak meg a 4-5 méter vastag hótorlaszokkal.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.