Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Rengeteg havon lehet síelni a hókáosz után

2019.01.22. | Szerző: Bata Attila
Az elmúlt hetekben még a hatalmas havazás hátrányait nyögték az osztrák, és azon belül a közelebbi alsó-ausztriai síterepek. A nagy havazásnak vége, a lavinaveszélyt csökkentették, a Nap kisütött és ismét jár szinte az összes lift.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Még sosem történt meg a síterep 50 éves történetében, hogy mindenkit evakuálni kellett Hochkaron. 13 napon át teljesen zárva tartott a síterep a lavinaveszély és a hatalmas hótorlaszok miatt. A helyzetet megérezték a közeli szállásadók is. A tervezett síverseny miatt mind az 500 ágyat már jó előre lefoglalták, de a verseny törlésével ezeket a foglalásokat visszamondták.

Az első becslések szerint a Mostviertel régió 12-15 ezer vendégéjszakát veszített január első két hetében. Mostantól azonban mindenki abban reménykedik, hogy le lehet dolgozni a veszteséget. Hochkaron az újranyitás napján, pénteken, a nyolcból már hat lift üzemelt. Tegnap beindították a hetediket is, már csak a Großes Kar beüzemelésére kell várni.

Természetesen mostantól remek hóviszonyok várnak mindenkit Hochkaron, és Alsó-Ausztriában, amelyről intenzív reklámban tájékoztat a helyi idegenforgalmi hivatal. Hochkaron egy forgalmas napon közel 5000-en csúsznak. Ha sok ilyen napjuk lesz az április 7-i zárásig, akkor még nullszaldós is lehet a lifttársaság szezonja.

A régió további síterepein is mindenhol visszatért az élet a síterepekre. Lackenhof (Ötscher), amely a legtöbb havat kapta egy időben az osztrák települések közül, már az összes liftet beindította. Hasonló a helyzet Annabergen is. Szombat óta Gemeindealpe Mitterbach síterepe is az összes lifttel üzemel, itt teljes lezárás volt néhány napig a hókáosz miatt. Egyedül a vasúti közlekedés akadozik még Laubenbachmühle és Mariazell között, ahol fák dőltek az elektromos vezetékre, amely számos helyen leszakadt, így nehezen birkóznak meg a 4-5 méter vastag hótorlaszokkal.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »