Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ritka havazás okoz örömöt és gondot Vietnámban

2013.12.17. Bata Attila

Ritka havazás okoz örömöt és gondot Vietnámban Hatalmas esőzések tombolnak a vietnámi-kínai határ környékén a napokban, és ennek köszönhetően a magasabban fekvő vietnámi részeken már hó is hullott. Havazás errefelé nem tekinthető teljesen szokatlan jelenségnek, de nem is gyakori. A száraz télen tavaly például csak egyszer havazott.
A Lao Cai régióban található, szubtropikus éghajlatú Sa Pa üdülőváros 1600 méteres magasságban fekszik. A környékre a csapadékos nyár és az enyhe, de száraz tél a jellemző. Az itteni hegységben tavaly december 31-én havazott utoljára, de Sa Pa városáig akkor sem ért le a havazás.

Ezen a héten már többször is havazott a környéken, amely annyira megtetszett a helyieknek, hogy tömegével ültek autóba, hogy eljussanak a városba megnézni ezt a ritka eseményt. Voltak, akik taxival indultak havat nézni. Természetesen közlekedési káosz lett a vége a téli körülményekhez nem szokott autósokkal és autóikkal.

A mostani havazást a környékben tomboló csapadékzóna okozza. Amíg az alacsonyabban fekvő részekre hatalmas esőzéseket, a fenti régiókban egy kis havat hozott. Közel 200 mm csapadék hullott itt az elmúlt három napban, a hegyekben felváltva, vegyesen hó és eső. A helyiek szerint átlagban 20-30 cm hó hullott.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.