Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ritka, mint gólya a síliften februárban

2019.02.07. | Szerző: Batus
Ilyen mondás még nincs, de ki tudja? Talán a jövőben. Mindenesetre elég ritka, hogy február elején egy gólya pihenjen meg egy svájci síterep síliftjén, 1820 méteres magasságban. Ez már lassan a fehér holló kategória.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A svájci Blick egyik olvasója ritka jelenségnek lehetett tanúja, amelyről fényképet is készített Mürren síterepén. Az újság pedig megkeresett egy ornitológust, aki teljesen meglepődött a fényképen. Még soha életében nem látott ilyet, de nem is hallott olyat, hogy gólyát láttak ilyen magasságban a tél közepén.

A szakértő elmondta, hogy most már Svájcban is egyre több gólyát látni a téli hónapokban. Ennek oka, hogy a telek egyre enyhébbek és a gólyák is könnyebben találnak élelmet. Az afrikai telelés már nem jellemző. A meleg tollazatuknak köszönhetően a hideg nem veszélyes rájuk.

Tavasszal és ősszel a hosszabb repülések között a gólyák szívesen megpihennek a magashegységekben, de februárban ezen a magasságon nagyon szokatlan.

A helyi turisztikai hivatal vezetője nevetve tette hozzá: "most már végre tudjuk, hogy miért születik ennyi gyerek a faluban."
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 39 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet