Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Leitner síliftek: román, bolgár és macedón fejlesztések

2018.11.07. | Frissítve: 2018.12.18. | Szerző: Bata Attila
Dél-tiroli Leitner a világ egyik legismertebb vállalkozása síliftek építésében. Az idén is számos liftet építenek a világ leghíresebb síterepein, de ezúttal azokat az újdonságokat vesszük sorra, amelyek a kevésbé ismert pályákon, Európa dél-keleti tájain épülnek az idén.
h i r d e t é s
Hazai körökben Fertő-tető (Muntele Mic) egy kevésbé ismert romániai síterep. Ez azonban könnyen megváltozhat a közeli jövőben. A síterepen idén januárban már átadtak egy kétszemélyes liftet, de az idén ennél is nagyobb dobásra készülnek. Már épül a hatszemélyes lift a keleti oldalban, valamint a tervek között három új pálya építése is szerepel. Közülük az egyik világítást is kap az esti síelésekhez.

Már épül a lift Romániában (Kép: IMMOOS GmbH)
Banszkó után talán Borovec Bulgária második legismertebb síterepe. A Leitner itt egy régi négyüléses liftet cserél ki egy modernebb és biztonságosabb hatszemélyesre. Mivel a lift a kezdő- és gyermekpálya mellett üzemel, főleg a gyermekek biztonságosabb szállításában hozhat fejlődést.
A lassú négyüléses Martinovi Baraki felvonót lecserélték Borovecen. Helyét egy gyors hatüléses Leitner vette át, az új név Martinovi Baraki Express.
Észak-nyugat Macedónia és az ország legismertebb síterepe Popova Sapka. A Szkopjétől egy órára található síterep körülbelül 20 kilométer pályával büszkélkedhet, de ha a mediterrán frontok havat hoznak, akkor a freeriderek paradicsoma. Itt a legmodernebb típusból egy hatszemélyest építenek.

A Balkánon kívül is épül Leitner lift a közelben. A szlovákiai Bachledova-völgy az idén egy tízszemélyes kabinost ad át a síelőknek. Erről később részletesen is beszámolunk. 
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »