Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rossignol áprilisig felfüggesztette a sílécgyártást

2009.02.25. Bata Attila

Rossignol áprilisig felfüggesztette a sílécgyártást A világ egyik legrégibb és legnagyobb síléc gyártója, a Rossignol úgy döntött, hogy legalább 2009. április elsejéig felfüggeszti a lécek gyártását. A cél, hogy a mostanáig felhalmozott készletektől minél hamarabb megszabaduljanak, és a termelés csak indul újra, ha komolyabb megrendelés fut be a sportszergyártóhoz.
Bruno Cercley, a Rossignol jelenlegi vezetője, bejelentette, hogy a cég ideiglenesen felfüggesztette a sílécek gyártását. Cercley korábban már 2005-ig vezette a céget, majd eladta a Quicksilver-nek, majd később az eladási ár töredékéért visszavásárolta az időközben majdnem a csőd szélére került céget. Az idei nagyszerű tél ellenére a vezér attól tart, hogy a gazdasági válság miatt az idén tovább csökkenek majd az eladások.

A Rossignol, amely a Dynastar léceket, a Lange bakancsokat és a Look kötéseket is készíti (valamint tulajdonosi szerkezete miatt érdekeltségei vannak a K2 és a Völkl gyártásában is) áprilisig nem gyárt az említett termékek közül egy darabot sem. Ahogy a vezér fogalmazott, „megpróbáljuk eladni az elfekvő készleteket, és utána csak annyit gyártunk, amennyi konkrét megrendelés érkezik.” Az alkalmazottak felét, kb. 700 embert ideiglenesen fizetés nélküli szabadságra küldenek.

Az idei eladások jól alakulnak Nyugat-Európában, de a bevétel harmadát adó észak-amerikai piacon jelentős a visszaesés, szintén csökkentek az eladások Japánban és Kelet-Európában. A Rossignol bizakodó, a jövő évet már nyereséggel szeretnék zárni.

A franciák évente 600 000 pár Rossignol, illetve 300 000 Dynastar lécet gyártanak. A költségcsökkentés egyik fontos állomása, hogy a jelenleg 400 típusból álló választékuk 30 százalékát megszüntetik. Néhány gyárat valószínűleg be is kell majd zárni. A léceket Franciaországban és Spanyolországban készítik, de kihasználva az olcsó munkaerő előnyeit, vannak gyáraik Kínában, Tajvanon, és Oroszországban, sőt még a Fischer ukrajnai gyárában is dolgoztatnak. Két dologhoz ragaszkodnak, a versenyléceket továbbra is Sallanches-ben a Dynastar egykori gyárában, és Saint Etienne de Crossey-ben, a Rossignol több évtizede működő üzemében fogják gyártani, tehát a franciaországi üzemeket nem zárják be teljesen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.