Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Made in France: a Rossignol ismét otthon gyárt léceket

2010.10.05. Bata Attila

Made in France: a Rossignol ismét otthon gyárt léceket Fordít egyet az előző évek trendjén a Rossignol, a francia sportszergyár. Az utóbbi években a legtöbb gyártó Kínába vagy Kelet-Európába helyezte át a termelését az alacsonyabb költségek miatt. A franciák bejelentették, hogy az összes terméküket újra Franciaországban fogják gyártani.
Tajvani egységeit bezárja, és visszatérnek Franciaországba a Rossignol gyártósorai. A gyár, a többi nagy gyártóhoz hasonlóan, az olcsóbb munkaerő miatt telepítette át gyártását Ázsiába, amely számos elbocsátást és nem kis feszültséget okozott akkor Franciaországban. A gyár központja és kutatási részlege továbbra is Saint-Jean de Moirans-ben (Isère) található, a léceket pedig korábban is gyártottak Sallanches-ben (Haute-Savoie), ide települ most vissza külföldről a komplett sílécgyártó tevékenység.

A Rossignol és Dynastar szóvivője szerint ma már a költségek 70 százalékát teszik ki az anyagköltségek és csak 30 százalékát a munkabérek, ezért a külföldi gyártás már igen kevés hasznot tud hozni. Rossignol már 2010 tavaszán megkezdte működése átszervezését, akkor a lengyelországi telephelyét zárta be. A tajvani gyártás visszatelepítése után 20 teljes foglalkoztatású alkalmazottal indulhat újra a termelés, amely azt jelenti, hogy az eddig Ázsiában gyártott hatvanezer pár (junior) léc 2010-től már francia honban készül.

A Salomon gyár tavalyi bezárása és ausztriai áttelepítése után a Rossignol maradt az egyetlen nagy cég, amely még Franciaországban gyártja a léceket. Az mostani lépés után már jogosan virít majd a több mint 260.000 Rossignol és Dynastar lécen a ’Made in France’ (Fabriqué en France) felirat.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.