Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach: megépült Ausztria legrövidebb kabinosa

2016.12.04. Stánicz Balázs

Első a komfort. Egy már régóta dédelgetett kívánság válik valóra az idei szezontól. A hinterglemmi esti sípálya és a Zwölfer közt összekötő felvonó épül, méghozzá egy 10 fős kabinos, habot téve a képzeletbeli komforttorta tetejére.
A hinterglemmi esti sípálya, a kezdő pályák a tányérosokkal és Westgipfelbahn sárga kabinja minden Saalbachban síelőnek megvannak remélhetőleg.

Novemberi tesztüzem

Ezen a szakaszon, bár volt pálya összeköttetés, de mivel az síkban futott (egy részén kifejezetten emelkedett a Zwölfer kabinos irányába), ezzel meglehetősen fárasztóvá téve az eljutást a két rész közt.

Az idei szezontól vége a botozásnak, a múlt ködébe veszik a gyerekeit húzó apuka vagy anyuka gyöngyöző homloka képe a korábbi évekből. A Westgipfelbahn (sárga) és a Zwölfer (piros) kabinosok közé egy rövid, de annál nagyszerűbb 10 fős kabinos kerül.
Az esetlegesen fennmaradó, néhány méteres szintkülönbségekre és távolságokra már csak futószőnyegek és mozgólépcsők hiányoznak. Az új kabinos csupán 240 méteres hosszával Ausztria legrövidebb kabinos felvonója lesz.
KOMMENTEK
Zoltan Horvath | 2016.12.04. 20:38
értem én, de mégse...
...amig lecsatolok, beszállok, utazok, kiszállok, felcsatolok, addig majdnem el is botozgatok negyed kilométert. miért nem egy fasza kis gyors beülős??????????????
százas | 2016.12.05. 11:05
Rongyrázás. A franciák ezt egy végtelenített kötéllel megoldják!
Stani | 2016.12.05. 15:25
@Zoltán,

azért mert mindkét irányban közlekedik (azaz ki és be lehet szállni) , illetve a gyerekcsoportokat így könnyebb (s biztonságosabb) menedzselni. Egyébként a lecsatolás másodpercek kérdése ;)
Bata Attila | 2016.12.07. 03:43
ez tipikusan megközelítés kérdése:

egy pályán kívüli síelő: minek oda lift?

egy haladó síelő: rakjanak oda egy gyors csákányost, minek lassítanak le?

egy kezdő: tök jó az ülőlift

síiskolák: kell a kabinos, nehogy kipotyogjanak a gyerekek, ahol ennyien vannak, könnyen lehet baleset.

Nekem az az utóbbi a szimpatikus.

Szállástippek
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.