Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach: hétvégén átadták az új lifteket

2009.12.21. Bata Attila

Saalbach: hétvégén átadták az új lifteket Ausztria egyik legjobb síterepén, Saalbach-Hinterglemmben a hétvégén tartották a két új lift hivatalos átadóünnepségét. A harmadik, a leogangi részen épült liftet már korábban felavatták. A három új liftből az egyik, az Eplénybe szállított, és Szent Sólyom névre keresztelt négyszemélyes helyén épült.
„A jó dolgok hármasával érkeznek” – hangzott el az ünnepségen, és Saalbach az idén is kitett magáért. Az előző tíz évben 190 millió eurót költöttek a fejlesztésekre, ebből az idei összeg, amelyet a három világszínvonalú lift megépítésére fordítottak, 18 millió euróba került.

A saalbachi részen az egykori csákányost váltja fel a Turm6er, hatszemélyes, modern, narancssárga lift. Mivel ez a rész a kezdők és a gyerekek ideális gyakorlóhelye, így a lift is a szokásos, gyermekeket védő biztonsági berendezésekkel készült el.

Átadják az Eplénybe került lift utódját
Átadják az Eplénybe került lift utódját
Az egykori négyszemélyes Hasenauerköpfl liftet májusban elbontották és Eplényben támadt fel hamvaiból Szent Sólyom néven. A helyére egy nyolcszemélyes, mai viszonyok között full-extrás liftet építettek. A védőburkolatos, fűthető ülésekkel épített lift óránkét 3750 (!) síelőt szállíthat. A harmadik újdonság a leogangi részen épült, az egykori csákányos helyére, a négyszemélyes Almbahn lift, és közvetlenül mellette egy szánkópálya kapott helyett.

Egy világújdonságot is megvalósítottak az üzemeltetők. A leogangi új lift, valamint a hinterglemmi Unterschwarzach melletti carving pályán már kamera rögzíti a csúszásunkat, a filmet az internetről mindenki letöltheti, elemezheti technikáját, vagy dicsekedhet képességeivel másoknak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.