Menü ≡

Saalbach: hétvégén átadták az új lifteket

2009.12.21. | Szerző: Bata Attila
Saalbach: hétvégén átadták az új lifteket Ausztria egyik legjobb síterepén, Saalbach-Hinterglemmben a hétvégén tartották a két új lift hivatalos átadóünnepségét. A harmadik, a leogangi részen épült liftet már korábban felavatták. A három új liftből az egyik, az Eplénybe szállított, és Szent Sólyom névre keresztelt négyszemélyes helyén épült.
h i r d e t é s
„A jó dolgok hármasával érkeznek” – hangzott el az ünnepségen, és Saalbach az idén is kitett magáért. Az előző tíz évben 190 millió eurót költöttek a fejlesztésekre, ebből az idei összeg, amelyet a három világszínvonalú lift megépítésére fordítottak, 18 millió euróba került.

A saalbachi részen az egykori csákányost váltja fel a Turm6er, hatszemélyes, modern, narancssárga lift. Mivel ez a rész a kezdők és a gyerekek ideális gyakorlóhelye, így a lift is a szokásos, gyermekeket védő biztonsági berendezésekkel készült el.

Átadják az Eplénybe került lift utódját
Átadják az Eplénybe került lift utódját
Az egykori négyszemélyes Hasenauerköpfl liftet májusban elbontották és Eplényben támadt fel hamvaiból Szent Sólyom néven. A helyére egy nyolcszemélyes, mai viszonyok között full-extrás liftet építettek. A védőburkolatos, fűthető ülésekkel épített lift óránkét 3750 (!) síelőt szállíthat. A harmadik újdonság a leogangi részen épült, az egykori csákányos helyére, a négyszemélyes Almbahn lift, és közvetlenül mellette egy szánkópálya kapott helyett.

Egy világújdonságot is megvalósítottak az üzemeltetők. A leogangi új lift, valamint a hinterglemmi Unterschwarzach melletti carving pályán már kamera rögzíti a csúszásunkat, a filmet az internetről mindenki letöltheti, elemezheti technikáját, vagy dicsekedhet képességeivel másoknak.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »