Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach: nyolcüléses és tízfős kabinos épült

2015.01.20. Stánicz Balázs

Saalbach: nyolcüléses és tízfős kabinos épült Salzburg tartomány legnagyobb síterepe a mostani szezonra is jó néhány újdonsággal fogadja a vendégeket. Új nyolcülésessel és egy tízfős kabinossal bővült a 200 kilométeres pályarendszer és a következő szezonra is maradt még meglepetés a tarsolyban.
Az üzemeltetők 2000 óta mintegy 300 millió eurót invesztáltak a síparadicsomba és még koránt sincs vége, de nézzük mit is kínál idén a pinzgaui sícirkusz. A saalbachi oldalra (Vorderglemm felett) egy vadonatúj nyolcülésest helyeztek üzembe. A Polten 8er névre keresztelt libegő egy korábbi négyülésest váltott le.
Az új leogangi kabinos a pályatérképen
Az új leogangi kabinos a pályatérképen
A túloldal, nevezetesen Leogang sem tétlenkedett, itt a völgyből egy tízfős kabinost húztak fel, ami közel 1800 méteres magasságba szállítja a síelőket. Hegyállomását az Asitzbahn kabinos és az Asitzbräu hütte és sörfőzde közelében építették. Így a leogangi völgyből immáron két kabinossal is feljuthatunk a pályarendszerhez. Az új kabinoshoz új sípálya nem jár, mivel a telektulajdonosokkal egyelőre nem sikerült dűlőre jutni. A két felvonó mintegy 24 millió euróba került.
Az impozáns Polten ülőszékes
Az impozáns Polten ülőszékes
A síparadicsom a felvonók mellett nagy hangsúlyt fektet a hóágyúrendszer folyamatosa fejlesztésére. Ennek keretében építették meg a polteni víztározót, ami 83 700 m3 vízzel támogatja a hógyúzást. Ez a bővítés további 10,5 millió eurójába került a lifttársaságnak.

Bár majd csak a 2015/16-os szezonban esedékes, de nézzünk egy kicsit a jövőbe. A Bernkogelen (Saalbach felett) fekvő csákányost leszerelik és helyét egy modern hatüléses veszi át, így a Bernkogelen keresztül csupa modern felvonóval juthatunk Saalbachból Hinterglemmbe.
A kabinos hegyállomása
A kabinos hegyállomása
Ezen kívül ne feledkezzünk el a TirolS-re keresztelt kabinosról sem, ami a tiroli Fieberbrunnt köti össze Saalbach-al és a viehhofeni két tízfős kabinosról, ami Zell am See felé nyit új kapukat. Az új sígalaxis születéséről folyamatosan beszámolunk itt a Síelők.hu-n.
KOMMENTEK
apa | 2015.01.20. 11:05
Azt a csákányost jó, hogy lecserélik, nagyon nem illett már oda, és így már a 46-os pályán teljes hosszban kabinos utazás után csúszhatunk.
Ha jól értem, nem csak Fieberbrunnt, hanem Zell-t is "ide csatolják"?
Petkovics | 2015.01.20. 14:35
februárban lecsekkolom az új lifteket,de én is már a jövő szezont várom a zell-i és a fieberbrunn-i összenyitást.
osvald | 2015.01.20. 15:08
Érdekes lenne reggel felhúzni Fieberbrunnban és ebédelni Zell am see-ben. Vagy később Kaprunban mert azokat is összekötik Zellel.Állítólag.
TibiF | 2015.01.20. 19:59
A két új liftet már decemberben kipróbáltam, nagyon jók. Nem hivatalosan az Asitz közepétől van egy erdei út az új lift aljáig ez a 91-es pálya, erdei út, nyáron itt mennek fel a tehenekhez autóval, sok helyen lapos, snowboardosoknak nem ajánlom. December végén már jelölve volt. Az új pálya jövőre elkészülhet, ha megegyeznek a telektulajdonosokkal. A Fieberbrunn - Saalbach kapcsolat ha jól tudom a 2017-es évre van tervezve.
Stani | 2015.01.21. 08:15
Szia Apa,

igen jól érted. Az idei szezontól a zelli lifttársaság már épített egy sípályát a Sonnkogeltől a hegy északi oldalára, Viehhofenig vezet le. Ez egyelőre egy nem kezelt és hóágyúzott pálya, azaz egy freeride útvonal. Jövőre ide épül egy 10 fős kabinos, aminek a helyét már ősszel kijelölték.
TibiF: a fieberbrunni összeköttetés 2015/16-tól jön.

Szállástippek
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.