Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach: kabinos és nyolcüléses sílift épült

2018.12.23. Stánicz Balázs

A salzburgi sígalaxis idén nyáron sem tétlenkedett, és téli szezonra két új lifttel lepte meg a síelőket. A kabinos a korábbi Kohlmais „hernyót” váltotta, míg a leogangi oldalon a hatüléses Asitzmuldenbahnt cserélték le.
Az ikonikus hernyó az idei szezontól a múlté - Fotó: Saalbach Hinterglemm
A Saalbachból induló piros hernyós felvonó már-már jelképe volt a síterepnek. Azonban eljárt az idő felette és helyét egy modern tízfős kabinos vette át, ami kialakításában hasonló lesz a tavaly épült Kohlmais kabinosához.

Az új kabinost középállomással építették, ahol ki-és beszállhatunk. Kapacitása lényegesen nagyobb az elődjénél, csaknem 3200 síelőt képes szállítani óránként.

A sícirkusz túloldalán, nevezetesen Leogangban is zajlottak a munkálatok, itt a korábbi hatszemélyes Asitzmuldenbahnból lett egy nyolcszemélyes ülőszékes.

Muldenbahn a leogangi oldalon
Muldenbahn a leogangi oldalon

A lehető legnagyobb komfort érdekében természetesen ülésfűtést és lehajtható plexit is kapott az új felvonó. Óránkénti kapacitása 3500 téli sportoló, így várhatóan a hosszabb sorok a múlt ködébe vesznek.

Muldenbahn a leogangi oldalon
Muldenbahn a leogangi oldalon
Az új felvonók mellett a hóágyúrendszert is tovább bővítették. Két új víztározót is létrehoztak, melyek összkapacitása 400 000 m3, így vízből biztos nem lesz hiány, most már csak hideg kell.
KOMMENTEK
sipiattila | 2018.12.23. 22:09
A kohlmais közép állomása ott maradt ahol volt?
A videón nem látom.
arsenal | 2018.12.25. 10:33
Igen, ugyanúgy.
sipiattila | 2018.12.25. 14:06
Köszönöm.
fezso6 | 2018.12.26. 14:09
Már ki is próbáltuk!

Szállástippek
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.