Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A júliusi hóvihar elsöpörte, mégis lesz a verseny

2011.07.26.

A júliusi hóvihar elsöpörte,  mégis lesz a verseny A balszerencséből erényt kovácsoltak maguknak Saas-Fee Ride 2011 szervezői. A múlt heti rossz idő miatt meghiúsult versenyt videó-viadallá alakították, és augusztus 20-ig várják az ott készült felvételeket. Akinek tehát kedve kerekedik gleccsertrükkjei filmes megörökítésére, máris útra kelhet.
A svájci Alpok gyöngyszemének nevezett Saas-völgy négy falucskája, Saas-Fee, Saas-Grund, Saas-Almagell és Saas-Balen másfélezer méterrel a tengerszint fölött csodálatos természeti környezetben nyújtózkodik, hiszen komor négyezres csúcsok fogják ölre a településeket. A gleccser kitűnő síelési lehetőségeket kínál egész évben, miközben szikrázó napsütés és szinte mindig felhőtlen kék ég fogadja a téli sport nyári művelőit. Július utolsó napjaiban a 100 kilométernyi pályából 20 km-en biztonsággal lehet siklani, a levegő hőmérséklete 8 fok, és odafent mintegy 80 centis fehér lepel borítja a lejtőket. Ideális "téli" körülmények. Néha túlontúl is azok...

Az elmúlt hétvégére meghirdetett Saas-Fee Ride2011 küzdelmeit éppen a morózusra fordult időjárás akadályozta meg. Az Allalin Snowpark pályáin viharos szél kavarta a frissen hullott porhavat, rosszak voltak a látási viszonyok, így a rendezők nem tehettek mást, lefújták a vetélkedőt.

Mégsem maradnak verseny nélkül az Allalin gleccser haván siklásra vágyó riderek. Video-küzdelemmé alakították át az idei megméretést.

Az új versenykiírás szerint olyan 1-3 perces videofilmekkel lehet nevezni, melyeket július 25. és augusztus 20. között készítettek a helyszínen, kizárólag a Saas-Fee snowpark területén. Az egyéni produkciók mellett két- és háromfős csapatok is feltölthetik anyagaikat a youtube Ride Freesport oldalára. A zsűri az ugrások nehézségi foka és a stílus mellett a videofilm minőségét is figyelembe veszi az értékeléskor.

A dobogósok 1000, 500, illetve 300 svájci frank pénzdíjat kapnak, a legjobb trükk a fiúknál 750, a lányok mezőnyében 500 svájci frank bónusszal jár.

Valamennyi videofilm megtekinthető lesz a rendezvény web-portálján - www.saasfeeride.com -, a youtube Ride Freesport oldalán, valamint a Saas-Fee Ride11 Facebook-oldalán.

Akinek kedve kerekedik gleccsertrükkjeinek videós megörökítésére, máris útra kelhet a svájci Alpokba. A Genfi-tó dél-keleti csücskénél levő Montreux városa felől a 9-es úton, Sion városán keresztül, Visp felől közelíthető meg Saas-Fee. A völgyből, ahol a teljesen autómentes üdülőhely fekszik, a mélygarázsok közeléből indul az Alpin Express kabinos felvonó, ami egészen 3000 m-ig, azaz a gleccserig visz fel (menet közben van egy középállomása is). Ennek a végállomásától a Metro Alpinnal mehetünk tovább, 3500 méteres magasságba.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.