Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: decemberben nyitnának a salzburgi síterepek

2020.11.26. Stánicz Balázs

Egy napokban tartott sajtótájékoztató szerint legkésőbb december 19-én nyitnának a salzburgi síterepek. A lifttársaságok egy része már ennél előbb, akár december 7-én megnyitná a kapuit a síelők és snowboardosok előtt.
Obertauern november 25-én - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Obertauern november 25-én - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Salzburg tartomány elnöke, Wilfried Haslauer szerint december 19-én nyitnának a tartományi síközpontok. Ausztriában a jelenlegi szigorítások december 6-ig tartanak, december 7-én fokozatosan újraindul az ország. A tavaszihoz hasonló lépcsőzetes enyhítés várható. Először az iskolák és a kereskedelem, majd az idegenforgalmi szektor következik.
A pontos menetrend jövő héten, december elején kerül kihirdetésre, ugyanis ekkor lesz egy kormányzati sajtótájékoztató, ahol bejelentik a pontos dátumokat. A síterepek optimistán tekintenek a jövőbe, sőt egyes lifttársaságok egy ennél korábbi újranyitást sem tartanak elképzelhetőnek.
Hóágyúzás Hochkönigen november 22-én - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Hóágyúzás Hochkönigen november 22-én - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Sebastian Kurz osztrák miniszterelnök szavai szerint nem lát különbséget abban, aki jelenleg futni vagy sítúrázni indul. Elisabeth Köstlinger idegenforgalmi miniszter elmondta, hogy a síliftek hasonlóak a tömegközlekedéshez, így nem lát semmiféle akadályt, ráadásul a korábban kidolgozott rendelkezések működőképesek.
Érdemes megjegyezni, hogy Ausztriában május 29-től november 3-ig üzemelhettek a felvonók, a gleccsereken zajlott a síélet. Ezen időszak alatt olyan fertőzés, pozitív teszt, ami síterephez köthető, nem volt.

A salzburgi síterepekhez hasonlóan a többi osztrák tartomány is decemberi újraindulást tervez.
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2020.11.26. 18:36
"Érdemes megjegyezni, hogy Ausztriában május 29-től november 3-ig üzemelhettek a felvonók, a gleccsereken zajlott a síélet. Ezen időszak alatt olyan fertőzés, pozitív teszt, ami síterephez köthető, nem volt." Igy van, nem is értem mit hezitálnak.
tomika | 2020.11.26. 20:05
Nem mindegy nekünk😂😂
Stani | 2020.11.26. 20:14
@tomika, vannak akik októberben is kijöttek :)
Stani | 2020.11.27. 09:31
Golo, mêg linkelj be egy stern.de és merkur.de cikket is , és össze is szedtük a német triumvirátust :)
Erre a képre a tesiből felmentett újságírok nagyszerűen rárepültek. Érdekes módon az kevésbé érdekelte őket, hogy a plázáikban csak úgy csüngtek az emberek, a nagyvárosok tömegközlekedéséiről nem is beszélve, jah, mert, hogy ott ők is érintve vannak, arról nem írunk.
D.Dani | 2020.11.27. 10:34
Svájcban egyébként sok helyen korlátozzák a jegyeladásokat, hogy ilyen ne alakuljon ki. Nem lenne kellemes, ha az osztrákok is bevezetnék, de inkább így, mint sehogy.
leni | 2020.11.27. 10:44
Nem akarok magam ellen beszélni, de a megoldás akár az is lehetne, hogy korlátoznák a napi eladott jegyek számát, azaz nem engednék, hogy tömeg alakuljon ki egy-egy pályán. Bérleteseknek pedig előre kelljen regisztrálni adott napra.
Így a nagyobb pályákon nem lenne tömeg, a kisebbeken pedig nem lenne lézengés.
A hütték hiánya miatt úgy is az egyéni sportolás kerül előtérbe, és vannak akik ezt nem bánják.
leni | 2020.11.27. 10:46
@D.Dani: :) Pont ezt írtam én is. Svájcban ezt hogy csinálják?
| 2020.11.27. 11:29
Az hogy korlátozzák a vendégek számát valszeg elég is lenne tömeg és virus védekezési szempontból. nem kéne 50% al csökkententeniük, vagy talán legrosszabb esetben. A kiesett bevételt meg jegyárak növelésével köv. 2-3 évben simán visszahozható.
Stani | 2020.11.27. 12:01
Svájcban - ahogy a legtöbb osztrák síterepen - a síbérletet online is megveheted, vagy esetleg helyi utazási irodán keresztül, így nem kell a helyszínen. Sőt, ha van Keycardod, pl Schladmingból, arra is simán rátöltheted a davosi 3 napos jegyedet.

@leni
Hütték hiánya ? Ugyanúgy lesznek hütték, ahogy voltak nyáron és ősszel. Október végén Kaprunban (is) már regisztrálni kellett a helyszínen, ha mentél kajálni a contact tracing végett. Ezt tehetted mobillal; egy QR kódot kellett beolvasni a készülékeddel, vagy kitöltöttél egy kis lapot az adataiddal.

Svájcban a kantonok közt vannak eltérések, Graubründenben (pl Davos) nyitva lehetnek a hütték. Wallisban - egyelőre - nem, itt take awayes szervízt kínálnak (Saas Fee pl.). Értelemszerűen a hoteledban nyitva van az étterem, ha apartmanba mész, akkor nem ülhetsz be sehova.
túlélőmedve | 2020.11.28. 11:40
látom mennek a hóágyúk
túlélőmedve | 2020.11.28. 11:46
meg a ratrakok
cdl | 2020.11.29. 15:57
Indexes cikk:
A kormányfő (Kurz) cselekvési tervet ígért a jelenleg zárva tartó sípályák megnyitásáról. Hozzáfűzte: a kormány feltett szándéka, hogy belátható időn belül több sportág művelését tegye lehetővé az emberek számára, különösen ha szabadtéri és egyéni sporttevékenységről van szó."

Alakul ez.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.