Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Salzburg tartomány: karácsonyig tervezik a szigorításokat

2021.11.18. Bata Attila

A romló járványhelyzet miatt nincsenek egységes állásponton az osztrák tartományok. A járvány statisztikái alapján a két leginkább érintett tartomány, Salzburg és Felső-Ausztria, hétfőtől korlátozásokat vezet be. Bár minden részlet még nem ismert, érdemes a következő napok híreit figyelniük azoknak, akik decemberi síelést terveznek Ausztriában.
Zauchensee síterepe bejelentette, hogy nem nyitnak jövő héten
Zauchensee síterepe bejelentette, hogy nem nyitnak jövő héten
Országosan sem rózsás a járványhelyzet Ausztriában, de a két említett tartomány úgy döntött, hogy nem vár a többi tartományra, hogy közösen lépjenek, így saját tartományaikban vezetik be a szigorításokat.

Azt látni lehet, hogy az egységes fellépés érdekében nem sikerült közös álláspontot kialakítaniuk az osztrák tartományoknak. Sajtóhírek szerint főleg Tirol és Stájerország ellenzi a szigorításokat. Salzburg és Felső-Ausztria bejelentette, hogy nem vár a többi régióra és náluk már hétfőtől életbe lépnek a szigorítások. Pénteken a tartományi vezetők megbeszélést tartanak, utána talán okosabbak leszünk, hogy melyik régió hogyan képzeli a következő időszakot, esetleg megvalósulhat-e a teljes országra érvényes zárlat.

A szigorítások konkrét intézkedéseit sem lehet még konkrétan megmondani. Az tűnik biztosnak, hogy a két tartományban bezárják az óvodákat és az iskolákat. Utóbbi intézmény tanulói távoktatásra térnek át. Az ok: ebben a korosztályban, akiket nem oltottak eddig, magas a fertőzöttség, amelyet minden gyermek tanítás után hazavisz lakóhelyére.

Várhatóan visszaáll a korábbi rendszer (Osterruhe), amelyet húsvét környékén már alkalmaztak. Vagyis az éttermek csak elvitelre, szállodák pedig csak üzleti útra fogadnak vendégeket. Az állampolgárok pl. csak munkába, orvoshoz, bevásárlásra, sportolásra vagy rokonlátogatásra hagyhatják el otthonukat.

A salzburgi tartomány vezetője szerint legalább 3-4 hétig tartanak a korlátozások, de ennek a meghosszabbítása már most valószínűnek tűnik, ezért az enyhítésre karácsony előtt kerülhet sor. Felső-Ausztriában december 17-ig tervezik az intézkedések fenntartását.

A múlt héten Németország szigorú ajánlásokkal engedélyezte a németek ausztriai utazásait. A legszigorúbb kikötés, hogy a 12 éven aluliaknak visszatérés után karanténban kell maradniuk. Többek között ezért is hirtelen megnőtt a lemondások száma a szállásfoglalások tekintetében.

Számos szállásadó és szakmai szervezet is el tudna fogadni egy rövidtávú bezárást, hiszen a foglalások lecsökkentek, személyzetet nehéz találni, és mindenki abban bízik, ha az intézkedésektől javulna a helyzet, akkor karácsonyra visszatérhetnének a vendégek.

A helyzet tehát abban a tekintetben nem változik, hogy szinte minden napról-napra változik Ausztriában. Természetesen figyelemmel kísérjük a fejleményeket, az érintett síterepek reakcióit.

Sípályákról még kevés konkrét információ érkezett, valószínűleg most emésztik a bejelentést a régióban. Salzburg tartományban jelenleg a kapruni gleccseren lehet síelni. Jövő hétre több tartományi síterep (pl. Obertauern, Saalbach vagy Zauchensee) is szezonkezdetet tervezett, ez most szintén kérdéses. Közülük Zauchensee már be is jelentette a szezonkezdet elhalasztását.

Bár más tartomány, de érdekes vélemény. A stájerországi Planai (Schladming) síterepének vezetője bejelentette, hogy támogatna rövid ideig tartó, de szigorú korlátozásokat a következő hetekben, annak érdekében hogy javuljon a helyzet és visszatérhessenek a vendégek az ünnepekre.
KOMMENTEK
olah richard | 2021.11.18. 20:05
Ezt az idiótaságot, ami ezeknél meg, hihetetlen. Ezek komolyan mondom saját maguk ellenségei. Jövőhét végén indultunk volna , de akkor ennek reszeltek... :(
Sansovino | 2021.11.18. 20:34
Ez a vírus már velünk marad. Mint minden évben. A politikusoknak más semmi nem elég. Tudtuk, hogy minden bajon csak keresnek. Évtizedekig nem fogják már ezt az aranytojást tolyó tyúkot elengedni. Nézzétek el, mert én már mindet utálom.☺
Stani | 2021.11.18. 20:51
Holnap bejelentik a többi tartományt is, csak szólok... :/
gumiszu | 2021.11.18. 21:43
Jól értem, hogy akkor a jövő hét is off? Kaprun. Vasárnap mennénk csütörtökig...
Flashof | 2021.11.18. 22:04
Kaprun sajnos elesett, mi is jövőhéten mentünk volna:(
rockenstein | 2021.11.18. 22:27
Most csak karácsonyig, aztán majd csak a februári síszünetig, onnan húsvétig, utána meg már mindenki kinyitni. A tavalyról ismerős lemez újratöltve...
Zoltan Koleszar | 2021.11.18. 22:51
Miert nem eddig tartattak be a szabalyokat?! Most ha teljes lock van majd jo lesz karacsonyra?! Nem lehetett volna h eddig betartunk mindent is vasszigorral s nem jutunk el eddig?! Tenyleg mokasak!
Dindae | 2021.11.19. 09:59
Egesz Ausztria lockdown alatt 10+10 napig -.- ilyenkor amugy amit foglaltal, az a hely joindulatan mulik, hogy ki kell-e fizetni, vagy van ez torvenyileg szabalyozva?
ikelemen5 | 2021.11.19. 10:22
Dindae, ezt hol olvastad?
Dindae | 2021.11.19. 10:33
CsAnd | 2021.11.19. 10:35
Lockdown und Impfpflicht: Regierung verkündet jetzt Corona-Hammer

Beim Bund-Länder-Gipfel ist die Entscheidung gefallen: Österreich muss sich ab Montag wieder bundesweit in den Lockdown begeben. Auch eine Impfpflicht soll folgen.

Regierung und Landeshauptleute haben sich nach zähem Ringen auf eine Corona-Impfpflicht und auf einen Lockdown für ganz Österreich verständigt. Die Schließungen sollen ab Montag maximal 20 Tage dauern, wobei nach zehn Tagen evaluiert wird. Die Impfpflicht soll ab Februar 2022 gelten. Die Einigung wurde am Rande der Landeshauptleutekonferenz am Achensee von Bundeskanzler Alexander Schallenberg (ÖVP) präsentiert

Auf diese 8 Punkte hat man sich geeinigt
1. Lockdown bundesweit für alle, also Ungeimpfte und Geimpfte (0 bis 24 Uhr), mit den Ausnahmen für alle wie in der aktuell in Geltung stehenden 1. Novelle der 5. SchuMaV („Lockdown für Ungeimpfte“) - für 20 Tage, Evaluierung nach 10 Tagen - nach 20 Tagen (spätestens am 12.12.) enden die Maßnahmen automatisch - Rückkehr zum „Lockdown für Ungeimpfte“

2. Präsenzunterricht für all jene die es benötigen. Für alle Schulstufen gilt eine Maskenpflicht im Schulgebäude sowie Klassen- und Gruppenräumen. Kinder dürfen jedoch ohne ärztliches Attest zu Hause bleiben. Schulen stellen Betreuung und Lernpakete für diese Kinder sicher. Appell der Bundesregierung und Landeshauptleute die Schülerinnen und Schüler zu Hause zu betreuen, dort wo dies möglich ist.

3. Impfoffensive
• Dritte Dosis bei Vektorimpfsoffen ab dem 4. Monat empfohlen
• Dritte Dosis bei mRNA-Impfstoffen ab dem 4. Monat möglich
• Verkürzung des Grünen Passes ab spätestens 01.02.2022 auf 7 Monate für den 3. Stich

4. Erhöhung der Compliance
• Verschärfung von Kontrollen
• Erhöhung von Strafen

5. Home-Office-Empfehlung

6. Home-Office im Bundesdienst

7. FFP2-Maskenpflicht in allen geschlossenen Räumen, auch am Arbeitsplatz

8. Einleitung eines Gesetzgebungsverfahrens (inkl. Begutachtungsverfahren) zur Einführung einer allgemeinen Impfpflicht mit inkrafttreten spätestens am 1. Februar 2022 - unter Beachtung einer gebotenen verfassungsrechtlichen Frist zur operativen Umsetzung

Alle hier beschriebenen Maßnahmen werden im Parlament von den drei Parlamentsparteien ÖVP, SPÖ und Grüne mitgetragen.


Röviden hétfőtől 10 nap lezárás mindenkinek, 10 nap után döntés h oltottaknak nyitnak e, további 10 nap után oltottaknak nyitás biztosan (ez utóbbi azért kérdőjel ahhoz képest h pár napja még nem volt szó teljes lezárásról)

Suli csak akinek muszáj

Home office

Ffp2-t mindenhol kB

3 oltás

Jövő feb kötelező oltás
Marcus636 | 2021.11.19. 13:10
Ilyenkor áldom magam hogy Norvégiába költöztem pár éve... Sajnálom hogy ez megy arra, remélem ott is nyitnak hamarosan. Kitartás.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.