Menü ≡

Schladming: háromból az első nagy dobás következik

2012.01.24. | Szerző: Lipiczky Ágnes
Schladming készül! Jó pár nagy dobásra! Kedden 17.45-től ismét megrendezik a Planai-on a hagyományos Nightrace férfi műlesikló Világkupát. Márciusban a Világkupa-döntő, majd 2013 februárjában a FIS világbajnokság következik. Stájerország mindenkit vár - szlogenjük szerint: szívvel-lélekkel...
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Schladming épül-szépül, modernizálódik. Az osztrákok több mint 400 millió eurót fordítanak a térség fejlesztésére, hiszen 2013. február 4. és 17. között a világ legjobb alpesi sízőit várják a FIS világbajnokságra. Az eseményre majd félmillió látogatót várnak, és a televíziós közvetítések is nagy hasznot hozhatnak a térség számára, így fogalmazhatunk úgy is: mindent beleadnak Stájerországban. Új pályaudvar, amelytől 350 méter sugarú körben minden megtalálható, megújult völgyállomás (Planet Planai) és a "stadionexpressz" átalakítása, a látványos Skygate mind egy-egy szelete annak a fejlesztésnek, amely a világbajnokság sikere érdekében zajlik, és amelyből kedden este, a 16. Nightrace viadalon már némi ízelítőt kaphatunk. Nem kis háttérmunka zajlik a Nightrace sikere érdekében, Karl Höflehner és Silvester Gorgl 50 fős csapata több mint egy hete megfeszített tempóban dolgozik a megújult pályán, hogy az épület, a technika és a versenyterület is tökéletes legyen a kedd esti rajtra. A Planait január 15-én lezárták, négy pályagép (ebből kettő hómérő szenzorral ellátott) közel 50 munkaórát dolgozott annak érdekében, hogy a pályán megfelelően elosztott és tömörített legyen a hó, és a hírek szerint a hétfői és keddi hideg időjárás is segíti majd a szervezőket abban, hogy kellően kemény pálya fogadja a sízőket a verseny napján. A Planet Planai, a Skygate és a "stadionexpressz" korszerűsítése mellett még számos érdekességgel találkozhatunk ezen a napon. A szervezők megújították a pálya világítását, amelynek köszönhetően a fényerősség 800 Luxról 1400-ra növekszik. A pálya alatt kétszintes parkolóházat létesítettek, amely a legmodernebb Európában (ez jócskán megkönnyíti a szervezők életét). A Gold Card szektor mellett az idén egy 1500 férőhelyes Blue Card szektort is létesítenek, a TV-sek ezúttal a Planai Parkhausból közvetíthetnek, ahol megtalálhatóak a kommentátor kabinok is. A versenyre több videófalat is elhelyeztek a szervezők, a célban található három új monitor felállításában helikopterek segédkeztek - közel 40 felszállás kellett ahhoz, hogy a helyére kerüljön minden. A verseny eseményeit a helyszínen hat videófalon lehet figyelemmel kísérni, egyetlen Vk-helyszínen sincs ilyen lehetőség. Vagyis – ahogyan az osztrákoktól megszokhattuk már – minden a profizmusról tanúskodik. Már csak Marcel Hirscher vagy Mario Matt nagy diadala tenné totálisan tökéletessé ezt a napot...
2012.01.24. 12:02:34 hómániás
A valóságban is ilyen szép! A múlt héten már nagy volt a sürgés-forgás, ma este minden szuper lesz!!! A fények, mint egy fudballpályán! Elképesztő!!!!
2012.01.24. 15:25:31 Szab
Farkas Norbi ma siklik élete első VK-futamán az osztrák síparadicsomban, Schladmingban! A versenyt élőben közvetíti a Eurosport2 17:45-től (1. futam), valamint 20:45-től (2. futam), ez utóbbit 22:00-kor ismétli a Eurosport. Norbi a 77 fős mezőny 4. legfiatalabb versenyzője!
2012.01.24. 16:33:21 kissünöcske
Nagyon szuper! Mindenképpen megnézem a 2. futamot. Nagyon büszkék lehetünk mindannyian, hihetetlen munka lehet a háttérben. Hajrá Norbi!!
2012.01.25. 06:21:52 csabor
Nagyon szép a pálya alján a "Mamutszarv" (én csak így hívom, mert a szép ívű építménynek nem tudom a nevét.)
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »