Menü ≡

Hirscher győzőtt, Farkas Norbert kiesett

2012.01.25. | Szerző: Lipiczky Ágnes
Hirscher győzőtt, Farkas Norbert kiesett Farkas Norbert az első futamban kiesett, az osztrák Marcel Hirscher pedig csattanós választ adott győzelmével az elmúlt napokban rá záporozó vádakra. De nézzük meg részletesen mi történt Schladmingban kedd este a fantasztikus hangulatú Nightracen!
h i r d e t é s
Ötvenezer néző és hihetetlen hangulat! Ez fogadta kedd este a schladmingi Nightrace részvevőit. A Planai már régóta kultikus helyszín a szlalomspecialisták számára, a verseny értékét ezúttal az is növelte, hogy márciusban itt rendezik meg a Világkupa-döntőt, míg 2013 februárjában a világbajnokságot. A magyar Farkas Norbert is tesztelni érkezett a stájerországi pályára, 19 év után volt magyar indulója Világkupa-versenynek. Farkas az első futamban az utolsó előttiként rajtolhatott, ám nem sikerült végigmennie a technikás és amúgy már jócskán igénybevett pályán. Az egyes rajtszámmal induló Marcel Hirscher számára azonban remekül jött ki a lépés. Az első futamban megalapozta győzelmét, amellyel elcsitította a vádaskodókat. A schladmingi viadal előtt ugyanis erős támadás érte őt a horvátok részéről, mely szerint az osztrák síző úgy nyert Zágrábban és Adelbodenben is, hogy "befűzte" a kaput. A schladmingi viadalt megelőző kitzbüheli versenyen meglehetősen feszült volt a hangulat a két csapat között, ám végül sikerült elsimítani az ügyet. Az osztrákok elismerték Hirscher valóban hibázott, ám a versenyző és az ügyben igencsak érintett Ivica Kostelic (sok pontot veszített annak következtében, hogy Hirschert nem zárták ki) már a rajtszám átadó ceremónián kezet rázott egymással.

A versenyen pedig Hirscher győzelemmel tett pontot az ügy végére (a célban elsőként édesapja, Ferdinand gratulált neki), miután az olasz Stefano Brunót és a szintén osztrák Mario Mattot legyőzve bezsebelte az első helyért járó 100 pontot. Kostelic, aki mindkét futamban a hatodik legjobb időt futotta, összesítésben mindössze egy századdal maradt el a dobogós helytől. Érdekesség, hogy Hirscher, aki pályafutása kilencedik Világkupa-futamgyőzelmét aratta először lett dobogós osztrák helyszínen.
A győztesek (Marcel Hirscher, Stefano Gross és Mario Matt)
A győztesek (Marcel Hirscher, Stefano Gross és Mario Matt)
"Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen feszült időszakban sikerült helyt állnom – mondta Hirscher. – Nehéz ügyet kellett tisztázni, és különösen fájó, ha a példaképednek van problémája veled. Fontos, hogy sikerült békét kötni Ivicával. Egy fontos dolgot megtanultam az elmúlt napok során és ez egész pályafutásom során velem marad."

Eredmények

1. Marcel Hirscher (osztrák) 1:43.01 p (1. futam: 50.13 mp, 2. futam: 52.88 mp)
2. Stefano Gross (olasz) 1:43.23 (51.34, 51.89)
3. Mario Matt (osztrák) 1:43.30 (50.88, 52.42)
2012.01.26. 09:11:59 huligan
Norbertnek és Marcelnek ezúton is gartulálok! Így tovább! Kívánok minél több kupafutamot!
2012.01.26. 09:52:51 huligan
Még valami: én is kiestem volna...:)))
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »