Menü ≡

Schladming: átadták a 10 fős kabinost a Hochwurzenre

2013.11.24. | Frissítve: 2013.12.17. | Szerző: Stani
Vége a kígyózó soroknak a hochwurzeni csoportos kabinos felvonónál. Nyáron a földdel tették egyenlővé, helyét a kor elvárásainak megfelelő modern felvonó veszi át, ahol a gyorsaság és a komfort garantált.
h i r d e t é s
A schladmingi síhegyek titkos tippje Hochwurzen, nagyszerű lejtők és kevés síelő. Eddig a csúcsra a hegy Schladminghoz közelebbi oldaláról a hochwurzeni csoportos kabinossal juthattunk fel, melynek kapacitása csekélynek bizonyult a főszezonban.

Mivel a felvonót egész éven át használták, sőt a téli szezonban még esténként is, ezért hatalmas terhelésnek volt kitéve az Alpok egyik legtöbb vendégét szállító felvonója (évenként 350 000 vendég).
Megérkeztek a kabinok
Megérkeztek a kabinok
Július végén kezdődtek meg az építési munkálatok, a felvonót először is leszerelték, a hatalmas tartóoszlopokat valósággal ledöntötték (ld. csatolt videó) és miután eltakarították a korábbi gondola utolsó darabjait is, kezdetét vette a nagy építési láz.

Egy új korszak kezdete
A síterep csúcsára vezető felvonót 10 fős kabinokkal ruházták fel és a tervezők arra is gondoltak, hogy az maximálisan illeszkedjen a környezetébe; így a hegyállomást a földfelszín alá tervezték, ahonnan közvetlen kapcsolat biztosított a sípályák, túraútvonalak és természetesen a hütte felé.

Némi helyismerettel azonban könnyen belátható, hogy máshogy nem is ment volna, hiszen meglehetősen helyszűke van odafenn, így maradt ez a megoldás. Az új kabinos óránként 2500 vendéget szállít 6 m/s sebesség mellett.

Frissítés

2013. december 14-én hivatalosan is átadták az új liftet.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
2014.02.06. 11:10:17 waltnerhajni
Nagyon szuper lett :) Én már kipróbáltam :)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »