Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: átadták a 10 fős kabinost a Hochwurzenre

2013.11.24. 2013.12.17. Stánicz Balázs | frissítve: 2013.12.17.

Vége a kígyózó soroknak a hochwurzeni csoportos kabinos felvonónál. Nyáron a földdel tették egyenlővé, helyét a kor elvárásainak megfelelő modern felvonó veszi át, ahol a gyorsaság és a komfort garantált.
Így érkeztek meg a kabinok
Így érkeztek meg a kabinok
A schladmingi síhegyek titkos tippje Hochwurzen, nagyszerű lejtők és kevés síelő. Eddig a csúcsra a hegy Schladminghoz közelebbi oldaláról a hochwurzeni csoportos kabinossal juthattunk fel, melynek kapacitása csekélynek bizonyult a főszezonban.

Mivel a felvonót egész éven át használták, sőt a téli szezonban még esténként is, ezért hatalmas terhelésnek volt kitéve az Alpok egyik legtöbb vendégét szállító felvonója (évenként 350 000 vendég).
Július végén kezdődtek meg az építési munkálatok, a felvonót először is leszerelték, a hatalmas tartóoszlopokat valósággal ledöntötték (ld. csatolt videó) és miután eltakarították a korábbi gondola utolsó darabjait is, kezdetét vette a nagy építési láz.
Egy új korszak kezdete
A síterep csúcsára vezető felvonót 10 fős kabinokkal ruházták fel és a tervezők arra is gondoltak, hogy az maximálisan illeszkedjen a környezetébe; így a hegyállomást a földfelszín alá tervezték, ahonnan közvetlen kapcsolat biztosított a sípályák, túraútvonalak és természetesen a hütte felé.

Némi helyismerettel azonban könnyen belátható, hogy máshogy nem is ment volna, hiszen meglehetősen helyszűke van odafenn, így maradt ez a megoldás. Az új kabinos óránként 2500 vendéget szállít 6 m/s sebesség mellett.

Frissítés

2013. december 14-én hivatalosan is átadták az új liftet.
KOMMENTEK
waltnerhajni | 2014.02.06. 11:10
Nagyon szuper lett :) Én már kipróbáltam :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.