Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming ma este: a híres villanyfényes verseny

2018.01.23. Bata Attila

Ahogy a korábbiakban már megszokhattuk, két nappal a kitzbüheli őrület után rendezik meg a világ legismertebb esti szlalom versenyét, a Nightrace-t az ausztriai Schladming (Planai) síterepén. Szokás szerint, a teltház és a jó hangulat ma este is garantált.
Az osztrákok nagyon szeretik ezt a versenyt. Televíziós nézettségben már mindent visz, a pálya mellett pedig általában 45-50 ezren szurkolnak, főleg az osztrák sikerekért.

Osztrák sikerre az idén is van esély. Mivel az osztrák olimpiai csapatot tegnap már kihirdették, a három legjobb osztrák (Michael Matt, Marcel Hirscher és Manuel Feller) , az első tízből rajtolva nyugodtan versenyezhet. A negyedik olimpiai indulási helyet nagy valószínűséggel a 17-es rajtszámmal induló Marco Schwarz kapja, hacsak valaki más nem okoz bombameglepetést.

Az osztrákok legnagyobb ellenfele a norvég Henrik Kristoffersen, aki 2 nappal ezelőtt megverte őket Kitzbühelben. Kristoffersen ezen a versenyen nyert először világkupa futamot négy évvel ezelőtt. Nem túlzás, hogy ez neki hazai pálya. Egyrészt azóta csak egyszer nem nyert (2015), másrészt egy jó ideig a itt lakott a közelben.

Az orosz válogatott edz a Reiteralmon, Fotó: Szántó György
Az orosz válogatott edz a Reiteralmon, Fotó: Szántó György
Az osztrák média már azt várja, hogy a nagy kedvenc, Marcel Hirscher mikor aratja következő VK győzelmét. Ez azt jelentené, Hirscher 54. alkalommal állna a dobogó tetejére, ezzel beérve egy másik osztrák sílegendát, Hermann Maiert.

Szólnunk kell még a pályáról és hóviszonyokról is. Lassan egy hete szinte napi rendszerességgel havazik a síterepen, amely nem tesz jót a már jó előre elkészített pályának. Szinte naponta toboroztak önkénteseket, akik lapáttal vagy sílécen tolták le a felesleges havat a pályáról.

Tegnap reggelre 15 cm friss hó hullott, ma délig pedig újabb 5-10 cm hóra számítanak a rendezők. Ezt az első futam rajtjáig (17:45 Eurosport) várhatóan le tudják takarítani. Az előrejelzések szerint a verseny időpontjában már nem várható csapadék.

A szervezőknek 30 cm friss havat kell versenyre előkészíteni. Fotó: Szántó György
A szervezőknek 30 cm friss havat kell versenyre előkészíteni. Fotó: Szántó György
A laza, puha pálya a már fent említett Hirschelnek nem jön jól, ő a jegesre vizezett, betonkemény pályákat szereti.
Havas az út is Fotó: Szántó György
Havas az út is Fotó: Szántó György
A rendezők is készülnek a nézők fogadására. Egyrészt szorgalmasan takarítják az idevezető utakat a napi havazások után, másrészt elegendő parkolóhelyet jelöltek ki a faluban. Ha mégsem, akkor a közeli síterepek pl. Haus parkolóiból különbuszokkal szállítják a nézőket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.