Menü ≡

Schladming: ma este rendezik a villanyfényes versenyt

2015.01.27. | Szerző: Bata Attila
Csak kapkodjuk a fejünket, ahogy egymás után következnek a jobbnál-jobb téli sportesemények Ausztriában. Alig ért véget a kitzbüheli hétvége Tirolban, a kéthetes világbajnokság Kreischbergen, máris itt a következő csemege: a villanyfényes, férfi, szlalom verseny Schladmingban!
h i r d e t é s
Alig 51 órával azután, hogy a svéd Matthias Hargin Kitzbühelben megverte a hazaiak kedvencét, Marcel Hirschert, már a stájerországi Schladming síterepén csapnak össze a világ legjobb férfi műlesiklói. Ez a legismertebb szlalom verseny, a híres éjszakai futam, a Night Race, amelyet szokás szerint a Planai részen rendeznek meg, immáron a 18. alkalommal.

Kitzbühelben a klasszikus lesiklást 45 ezer néző tekintette meg, a vasárnapi szlalomot 21 ezren a havazásban. Közben véget ért a freestyle világbajnokság Kreischbergen, ahol a két hét alatt 50 ezren voltak. Ugyanennyi, körülbelül 50 ezer nézőt várnak a schladmingi kedd esti versenyre is, amely vélhetően teljesülni is fog.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Bár presztízsben vagy elismertségben a kitzbüheli verseny még mindig rangosabbnak tűnik, de nézettségben a schladmingi már évek óta megelőzi őt. Nemcsak a helyszínen, hanem a tévé képernyők előtt is. Tavaly ez a verseny volt a harmadik legnézettebb tévéműsor Ausztriában. Ne felejtsük el, hogy erős év volt, hiszen futball világbajnokságot, téli olimpiát közvetítettek és Ausztria nyerte az Euroviziós dalversenyt is. Ennek ellenére Schladming nézettebb volt bármelyik alpesi síversenynél.

Tavaly a norvég tini, Henrik Kristoffersen megverte az osztrákokat, a németeket, mindenkit. A drámai befejezés, természetesen lelkes kommentárral...
Az osztrákok hagyományosan jól szerepelnek ezen a versenyen, az eddigi 17 versenyből 10 hazai győzelem született. Benjamin Raich négyszer tudott nyerni, Mario Matt kétszer, Hirscher pedig egyszer nyert. A mostani versenynek nincs olyan komoly tétje az osztrákok számára, mint korábban. Már nagyjából eldőlt a világbajnoki csapat összetétele, az öt szlalom helyből már csak egy kiadó, ezért Michael Matt és Marco Schwarz harcol ma este. (Mivel Hirscher a címvédő, az osztrákok négy helyett öt versenyzőt indíthatnak a világbajnokságon)

A mai versenynek több esélyese is lesz, ettől lesz izgalmas a verseny, bár itt mindig izgalmas csatákat látunk. Van legalább 10 versenyző, akik közül bárki nyer, nem lesz meglepetés.

A tervek szerint a versenyeket az Eurosport élőben közvetíti, hacsak nem gurul el a teniszlabda Ausztráliában. Az első futamot 17:45-kor, a másodikat 20:45-kor.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »