Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering: halálos baleset az esti síelésen

2015.03.16. Bata Attila

Halálos baleset történt szombaton az alsó-ausztriai Hirschenkogel (Semmering) síterepén. A villanyfényes síelés alatt az egyik osztrák síelő letért a pályáról és egy fának ütközött. Barátja csak később találta meg, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta.
Egy 22 éves stájer síelő eddig ismeretlen okból letért a kivilágított pályáról és életét vesztette. Együtt síelt barátjával szombat este, de a pálya aljára csak a barátja érkezett meg, aki várt rá, majd megpróbálta telefonon elérni. Miután nem kapott választ, hívta a rendőrséget és az eltűnt ismerős keresésére indultak.

Este 19:10-kor találták meg a síelőt, aki a pályáról balra letért és bukósisakkal a fején egy fának ütközött. A barátja és a közben megérkezett többi síelő megpróbálta őt újraéleszteni, de nem sikerült. A később megérkezett orvos sem tudott már segíteni rajta.
KOMMENTEK
Szányi Gábor | 2015.03.23. 10:08
Minden baleset szomoru,ami pedig ilyen véget ér ,az tragikus.Hiányolom a baleset tanulságait,ugyanugy mint a Schumi baleseténél.A kijelölt pályáról,pláne este,nem illik letérni elsősorban a lecsökkent látási viszonyok miatt.Célszerü több szakaszra bontani a pályát és időnként megvárni egymást.Különbözò sítudáshoz, erőnléti állapothoz más és más teljesítmények tartoznak.Mindig alkalmazkodni kell a kisebb tudásu,képességü síelőhöz ilyenkor.A kisebb tudást nem negativ értelemben gondolom.Lehet kevesebb lehetősége volt eddig síelni,stb.Mindig a gyakorlottabb síelő feladata,hogy tanácsaival,tapasztalatával vigyázzon a többiekre.Természetesen türelemmel amikor bevárja az elmaradt síelőt,mert annak is kijár némi pihenés.Ezeket az intelmeket egyszerübb átgondolni még a síelés előtt.Egyszerübb mint a korházban elmélkedni utólag.

Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.