Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Semmering: halálos baleset az esti síelésen

2015.03.16. | Szerző: Bata Attila
Halálos baleset történt szombaton az alsó-ausztriai Hirschenkogel (Semmering) síterepén. A villanyfényes síelés alatt az egyik osztrák síelő letért a pályáról és egy fának ütközött. Barátja csak később találta meg, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta.
h i r d e t é s
Egy 22 éves stájer síelő eddig ismeretlen okból letért a kivilágított pályáról és életét vesztette. Együtt síelt barátjával szombat este, de a pálya aljára csak a barátja érkezett meg, aki várt rá, majd megpróbálta telefonon elérni. Miután nem kapott választ, hívta a rendőrséget és az eltűnt ismerős keresésére indultak.

Este 19:10-kor találták meg a síelőt, aki a pályáról balra letért és bukósisakkal a fején egy fának ütközött. A barátja és a közben megérkezett többi síelő megpróbálta őt újraéleszteni, de nem sikerült. A később megérkezett orvos sem tudott már segíteni rajta.
2015.03.23. 10:08:37 Szányi Gábor
Minden baleset szomoru,ami pedig ilyen véget ér ,az tragikus.Hiányolom a baleset tanulságait,ugyanugy mint a Schumi baleseténél.A kijelölt pályáról,pláne este,nem illik letérni elsősorban a lecsökkent látási viszonyok miatt.Célszerü több szakaszra bontani a pályát és időnként megvárni egymást.Különbözò sítudáshoz, erőnléti állapothoz más és más teljesítmények tartoznak.Mindig alkalmazkodni kell a kisebb tudásu,képességü síelőhöz ilyenkor.A kisebb tudást nem negativ értelemben gondolom.Lehet kevesebb lehetősége volt eddig síelni,stb.Mindig a gyakorlottabb síelő feladata,hogy tanácsaival,tapasztalatával vigyázzon a többiekre.Természetesen türelemmel amikor bevárja az elmaradt síelőt,mert annak is kijár némi pihenés.Ezeket az intelmeket egyszerübb átgondolni még a síelés előtt.Egyszerübb mint a korházban elmélkedni utólag.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »