Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering: halálos baleset az esti síelésen

2015.03.16. Bata Attila

Halálos baleset történt szombaton az alsó-ausztriai Hirschenkogel (Semmering) síterepén. A villanyfényes síelés alatt az egyik osztrák síelő letért a pályáról és egy fának ütközött. Barátja csak később találta meg, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta.
Egy 22 éves stájer síelő eddig ismeretlen okból letért a kivilágított pályáról és életét vesztette. Együtt síelt barátjával szombat este, de a pálya aljára csak a barátja érkezett meg, aki várt rá, majd megpróbálta telefonon elérni. Miután nem kapott választ, hívta a rendőrséget és az eltűnt ismerős keresésére indultak.

Este 19:10-kor találták meg a síelőt, aki a pályáról balra letért és bukósisakkal a fején egy fának ütközött. A barátja és a közben megérkezett többi síelő megpróbálta őt újraéleszteni, de nem sikerült. A később megérkezett orvos sem tudott már segíteni rajta.
KOMMENTEK
Szányi Gábor | 2015.03.23. 10:08
Minden baleset szomoru,ami pedig ilyen véget ér ,az tragikus.Hiányolom a baleset tanulságait,ugyanugy mint a Schumi baleseténél.A kijelölt pályáról,pláne este,nem illik letérni elsősorban a lecsökkent látási viszonyok miatt.Célszerü több szakaszra bontani a pályát és időnként megvárni egymást.Különbözò sítudáshoz, erőnléti állapothoz más és más teljesítmények tartoznak.Mindig alkalmazkodni kell a kisebb tudásu,képességü síelőhöz ilyenkor.A kisebb tudást nem negativ értelemben gondolom.Lehet kevesebb lehetősége volt eddig síelni,stb.Mindig a gyakorlottabb síelő feladata,hogy tanácsaival,tapasztalatával vigyázzon a többiekre.Természetesen türelemmel amikor bevárja az elmaradt síelőt,mert annak is kijár némi pihenés.Ezeket az intelmeket egyszerübb átgondolni még a síelés előtt.Egyszerübb mint a korházban elmélkedni utólag.

Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.