Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vita egy semmeringi helikopteres mentés számlájáról

2009.06.19. Bata Attila

Vita egy semmeringi helikopteres mentés számlájáról Az idén január elején egy tizenegy éves osztrák fiút helikopterrel szállítottak a közeli kórházba. A diplomás ápolónő édesanya szerint a fia sérülései nem indokolták a kórházba szállítást. A vita akkor újult ki, amikor a helikopteres mentők benyújtották az 5136 eurós számlát, az édesanya szerint, felesleges fuvarért.
Egy helyi ügyvéd szerint a mentősök jót akartak, de nem számoltak az édesanyát sújtó anyagi következményekkel. A fiú január 4-én délután bukott a semmeringi pályán, a hátára esett, egy ideig így feküdt a pályán. Egy szemtanú értesítette a pályamentőket. Az édesanyja előtte síelt, és először csak telefonon tudott beszélni a fiával, aki enyhe hátfájásokra panaszkodott. Amint ismét találkoztak, megvizsgálta fiát, szerinte fájdalommentesen tudott mozogni, az ijedtségen kívül komolyabb baja nem történt. Hamarosan megérkeztek a pályamentők is, akik az édesanya tiltakozása ellenére levitték a fiút a völgyállomás melletti orvosi rendelőbe.

Az ügyeletes orvos megvizsgálta a fiút, és az édesanya tiltakozása ellenére hívta a helikopteres mentőket. A helikopteres cég szerint mivel a legközelebb állomásozó helikopter éppen foglalt volt, ezért Grazból kellett egy másikat hívni. Amíg vártak a helikopterre, addig a fiú infúziót kapott. A fiút végül is a közeli kórházba vitték helikopterrel.

Ezért a helikopteres útért 5136 eurós (kb. 1,5 millió forint) számlát nyújtott be a helikopteres cég, akik azzal érvelnek, hogy azért ilyen magas az összeg, mert a gépet egy távolabbi helyről kellett ideirányítani, és ők nem mérlegelhetnek abban az esetben, ha egy beteget kórházba kell szállítani. A történet még nem ért véget, bár a helikopteres cég vezetője ígéretet tett arra, hogy kedvező megoldással fog véget érni az eset.
KOMMENTEK

Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.