Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering-Hirschenkogel továbbra is a maga útján

2013.08.21. Bata Attila

Alsó-Ausztria síterepeinek életben maradásában nagy szerepe van a tartományi segítségnek. Más síterepeknél (Hochkar, St. Corona stb) is életmentőnek bizonyult segítségből egyelőre nem kér Hirschenkogel síterepe, bár nem zárják ki, hogy az év végére ismét megvizsgálják ezt a kérdést.
Síterepek üzemeltetése kevés helyen igazán nyereséges Ausztriában, különösen Alsó-Ausztriában kell tartományi pénzekkel megsegíteni a gyakran fennmaradásukért küzdő síterepeket. A tartomány természetesen jól felfogott érdekében nyújt segítséget, hisz ezzel biztosítottabb a helyiek foglalkoztatása, és az ide érkező síelők jelentős pénzt hagynak a helyi vállalkozóknak és az idegenforgalomnak. Alsó-Ausztria tartománya saját céget (BBG) tart fenn a síterepek üzemeltetésére, vannak síterepek, amelyeket egyedül és vannak olyan ismert terepek, amelyeket közösen üzemeltet helyi vállalkozókkal.

Mostanában derült ki, hogy az év elején Hirschenkogel üzemeltetőit is megkeresték azzal, hogy a tartomány 25 százalékos részesedést vásárolna a síterepet üzemeltető cégben, de az üzemeltetőkhöz eljutatott ajánlatra határidőig, május végéig, nem érkezett válasz, így az továbbra is biztosan tartományi segítség nélkül üzemel tovább.

Hirschenkogel vezetői szerint a síterep jelenleg a saját működését világítja át, néhány strukturális döntést kell meghozniuk az idén. Ez a folyamat várhatóan az év végére befejeződik, és akkor visszatérhetnek az ajánlatra. A síterep megerősítette, hogy más befektetőkkel nem tárgyalnak.

Alsó-Ausztria (BBG) mostanában vett meg egy szállodát Hochkaron, ezen felül az alábbi részesedéssel rendelkeznek a tartomány nagyobb síterepeiben:

  • Annaberg (100%)
  • Mönichkirchen (100%)
  • St. Corona (96,4%)
  • Hochkar (49%)
  • Ötscher-Lackenhof (40%)
KOMMENTEK

Szállástippek
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.