Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering-Hirschenkogel továbbra is a maga útján

2013.08.21. Bata Attila

Alsó-Ausztria síterepeinek életben maradásában nagy szerepe van a tartományi segítségnek. Más síterepeknél (Hochkar, St. Corona stb) is életmentőnek bizonyult segítségből egyelőre nem kér Hirschenkogel síterepe, bár nem zárják ki, hogy az év végére ismét megvizsgálják ezt a kérdést.
Síterepek üzemeltetése kevés helyen igazán nyereséges Ausztriában, különösen Alsó-Ausztriában kell tartományi pénzekkel megsegíteni a gyakran fennmaradásukért küzdő síterepeket. A tartomány természetesen jól felfogott érdekében nyújt segítséget, hisz ezzel biztosítottabb a helyiek foglalkoztatása, és az ide érkező síelők jelentős pénzt hagynak a helyi vállalkozóknak és az idegenforgalomnak. Alsó-Ausztria tartománya saját céget (BBG) tart fenn a síterepek üzemeltetésére, vannak síterepek, amelyeket egyedül és vannak olyan ismert terepek, amelyeket közösen üzemeltet helyi vállalkozókkal.

Mostanában derült ki, hogy az év elején Hirschenkogel üzemeltetőit is megkeresték azzal, hogy a tartomány 25 százalékos részesedést vásárolna a síterepet üzemeltető cégben, de az üzemeltetőkhöz eljutatott ajánlatra határidőig, május végéig, nem érkezett válasz, így az továbbra is biztosan tartományi segítség nélkül üzemel tovább.

Hirschenkogel vezetői szerint a síterep jelenleg a saját működését világítja át, néhány strukturális döntést kell meghozniuk az idén. Ez a folyamat várhatóan az év végére befejeződik, és akkor visszatérhetnek az ajánlatra. A síterep megerősítette, hogy más befektetőkkel nem tárgyalnak.

Alsó-Ausztria (BBG) mostanában vett meg egy szállodát Hochkaron, ezen felül az alábbi részesedéssel rendelkeznek a tartomány nagyobb síterepeiben:

  • Annaberg (100%)
  • Mönichkirchen (100%)
  • St. Corona (96,4%)
  • Hochkar (49%)
  • Ötscher-Lackenhof (40%)
KOMMENTEK

Szállástippek
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.