Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Semmering-Hirschenkogel továbbra is a maga útján

2013.08.21. | Szerző: Bata Attila
Alsó-Ausztria síterepeinek életben maradásában nagy szerepe van a tartományi segítségnek. Más síterepeknél (Hochkar, St. Corona stb) is életmentőnek bizonyult segítségből egyelőre nem kér Hirschenkogel síterepe, bár nem zárják ki, hogy az év végére ismét megvizsgálják ezt a kérdést.
h i r d e t é s
Síterepek üzemeltetése kevés helyen igazán nyereséges Ausztriában, különösen Alsó-Ausztriában kell tartományi pénzekkel megsegíteni a gyakran fennmaradásukért küzdő síterepeket. A tartomány természetesen jól felfogott érdekében nyújt segítséget, hisz ezzel biztosítottabb a helyiek foglalkoztatása, és az ide érkező síelők jelentős pénzt hagynak a helyi vállalkozóknak és az idegenforgalomnak. Alsó-Ausztria tartománya saját céget (BBG) tart fenn a síterepek üzemeltetésére, vannak síterepek, amelyeket egyedül és vannak olyan ismert terepek, amelyeket közösen üzemeltet helyi vállalkozókkal.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Mostanában derült ki, hogy az év elején Hirschenkogel üzemeltetőit is megkeresték azzal, hogy a tartomány 25 százalékos részesedést vásárolna a síterepet üzemeltető cégben, de az üzemeltetőkhöz eljutatott ajánlatra határidőig, május végéig, nem érkezett válasz, így az továbbra is biztosan tartományi segítség nélkül üzemel tovább.

Hirschenkogel vezetői szerint a síterep jelenleg a saját működését világítja át, néhány strukturális döntést kell meghozniuk az idén. Ez a folyamat várhatóan az év végére befejeződik, és akkor visszatérhetnek az ajánlatra. A síterep megerősítette, hogy más befektetőkkel nem tárgyalnak.

Alsó-Ausztria (BBG) mostanában vett meg egy szállodát Hochkaron, ezen felül az alábbi részesedéssel rendelkeznek a tartomány nagyobb síterepeiben:

  • Annaberg (100%)
  • Mönichkirchen (100%)
  • St. Corona (96,4%)
  • Hochkar (49%)
  • Ötscher-Lackenhof (40%)
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 8 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.