Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Semmering: világkupa futamok decemberben

2016.12.25. | Szerző: Bata Attila
Jó hír a világkupa futamok rajongóinak és azoknak, akik a helyszínen szeretnék végigizgulni a versenyeket, hogy a magyar határhoz közeli verseny megrendezését jóváhagyta a Nemzetközi Sí Szövetség. Így már biztosnak tekinthető, hogy a két ünnep között a hölgyek Semmeringen versenyeznek.
h i r d e t é s
Semmering- Hirschenkogel az idén is megrendezheti a hölgyek szlalom és óriás-műlesikló versenyét. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem a legjobbak az európai hóviszonyok, világkupa versenyt Európában még nem kellett elhalasztani, ellentétben a novemberi észak-amerikai versenyekkel.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) minden verseny előtt már hetekkel kimegy a terepre és megvizsgálja, hogy lehet-e versenyt rendezni. Ha úgy találják, hogy a verseny időpontjában megfelelően előkészíthető a pálya, akkor megadják az engedélyt. Ha nem, akkor törlik a versenyt, megkímélve a versenyzőket és a drukkereket egy felesleges utazástól.

A héten megtartott ellenőrzés pozitív eredményt hozott, így megtarthatják a versenyeket. Ez azért is jó hír, mert két évvel ezelőtt hóhiány miatt nem tudták megrendezni.

A két ünnep közötti női versenyeket az osztrák szövetség rendezi. Páratlan években a kelet-tiroli Lienzben, párosban Semmeringen.

Mivel a szövetség rendezi, akár el is viheti innen "hóbiztosabb" helyre is. Két éve a tiroli Kühtai mini pályájával ugrott be rendezőként, de már akkor felmerült, hogy a jövőben a közeli Hochkarra kellene vinni a versenyeket.

Ennek kissé ellentmond, hogy a helyiek szerint a 2021-ig frissen kötött szerződés még további két versenyt garantál nekik, de a szövetség szerint ez nem jelenti azt, hogy a verseny ott is marad. Az valószínű, hogy Hochkar a hóviszonyok és az időjárás tekintetében jobb választás lenne, de ott még alkalmas pályát kellene építeni.

A semmeringi (vagy hochkari) verseny megrendezése mellett leginkább Bécs közelsége szól. Az eddig nézőcsúcs (23 500 néző a két napon) valószínűleg az idén nem lesz veszélyben. Kivéve akkor, ha a helyiek szupersztárja, Anna Veith (Fenninger) itt térne vissza a sérülése után először.

December 28-án az óriás-műlesiklást rendezik, majd másnap az esti, villanyfényes szlalom versennyel zárul a program.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 96 vendég és 10 regisztrált felhasználó látogatja.