Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering: világkupa futamok decemberben

2016.12.25. Bata Attila

Jó hír a világkupa futamok rajongóinak és azoknak, akik a helyszínen szeretnék végigizgulni a versenyeket, hogy a magyar határhoz közeli verseny megrendezését jóváhagyta a Nemzetközi Sí Szövetség. Így már biztosnak tekinthető, hogy a két ünnep között a hölgyek Semmeringen versenyeznek.
Semmering- Hirschenkogel az idén is megrendezheti a hölgyek szlalom és óriás-műlesikló versenyét. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem a legjobbak az európai hóviszonyok, világkupa versenyt Európában még nem kellett elhalasztani, ellentétben a novemberi észak-amerikai versenyekkel.

A FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) minden verseny előtt már hetekkel kimegy a terepre és megvizsgálja, hogy lehet-e versenyt rendezni. Ha úgy találják, hogy a verseny időpontjában megfelelően előkészíthető a pálya, akkor megadják az engedélyt. Ha nem, akkor törlik a versenyt, megkímélve a versenyzőket és a drukkereket egy felesleges utazástól.

A héten megtartott ellenőrzés pozitív eredményt hozott, így megtarthatják a versenyeket. Ez azért is jó hír, mert két évvel ezelőtt hóhiány miatt nem tudták megrendezni.

A két ünnep közötti női versenyeket az osztrák szövetség rendezi. Páratlan években a kelet-tiroli Lienzben, párosban Semmeringen.

Mivel a szövetség rendezi, akár el is viheti innen "hóbiztosabb" helyre is. Két éve a tiroli Kühtai mini pályájával ugrott be rendezőként, de már akkor felmerült, hogy a jövőben a közeli Hochkarra kellene vinni a versenyeket.

Ennek kissé ellentmond, hogy a helyiek szerint a 2021-ig frissen kötött szerződés még további két versenyt garantál nekik, de a szövetség szerint ez nem jelenti azt, hogy a verseny ott is marad. Az valószínű, hogy Hochkar a hóviszonyok és az időjárás tekintetében jobb választás lenne, de ott még alkalmas pályát kellene építeni.

A semmeringi (vagy hochkari) verseny megrendezése mellett leginkább Bécs közelsége szól. Az eddig nézőcsúcs (23 500 néző a két napon) valószínűleg az idén nem lesz veszélyben. Kivéve akkor, ha a helyiek szupersztárja, Anna Veith (Fenninger) itt térne vissza a sérülése után először.

December 28-án az óriás-műlesiklást rendezik, majd másnap az esti, villanyfényes szlalom versennyel zárul a program.

KOMMENTEK

Szállástippek
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.