Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering-Zauberberg: péntektől indul a síszezon!

2015.12.18. Bata Attila

Az alsó-ausztriai Semmering-Zauberberg síterepén (más néven Hirschenkogel) mától indul a szezon, sajnos egyelőre még csak két pályával. Az időjárás itt is nagyon nehézzé tette a szezonstartot. Sajnos, a kellemetlen időjáráson kívül más tényező is befolyásolta a nehézkes szezonkezdetet.
A jó hír az, hogy a Varázshegyen két pályával (Familienpiste és Panoramapiste) beindul a szezon péntektől. Egyelőre csak erre a hétvégre biztos a nyitás, utána minden az időjárástól függ. A liftek 8:30 és 16:00 között üzemelnek. Egyelőre a szánkópályát még nem nyitják meg. Három vendéglátóhely (Liechtensteinhaus, a Hirsch’n Alm és a Zauberbar ) is kinyit a hétvégre.

Az üzemeltetők folyamatos hóágyúzást ígérnek, és további pályák (köztük a szánkópálya) megnyitását is. A hóágyúzással volt egy kis gond a múlt héten. Egyszer csak hét hóágyút megfogtak, felpakolták egy kocsira és elvitték őket.

Egyből beindultak a pletykák, hogy a síterep nem fizetett ki valamit, de a síterep szóvivője szerint másról van szó. A síterep külön szerződésben bérli ezeket a hóágyúkat és valahogy ezt a szerződést elfelejtették megújítani az idei szezonra. A bérbeadó cég emberei pedig eljöttek, és elvitték a hóágyúkat.

A síterep így a saját hóágyúival folytatta a műhavazást, már amikor az időjárás engedte. Természetesen tárgyalások folynak az elvitt hóágyúk újrabérléséről, a síterep szerint erre nem kell sokat várni.

A hétvégi nyitás sokáig bizonytalan volt. Mondhatni az utolsó pillanatban döntöttek a pénteki nyitás mellett.
KOMMENTEK

Szállástippek
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.