Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering-Zauberberg: péntektől indul a síszezon!

2015.12.18. Bata Attila

Az alsó-ausztriai Semmering-Zauberberg síterepén (más néven Hirschenkogel) mától indul a szezon, sajnos egyelőre még csak két pályával. Az időjárás itt is nagyon nehézzé tette a szezonstartot. Sajnos, a kellemetlen időjáráson kívül más tényező is befolyásolta a nehézkes szezonkezdetet.
A jó hír az, hogy a Varázshegyen két pályával (Familienpiste és Panoramapiste) beindul a szezon péntektől. Egyelőre csak erre a hétvégre biztos a nyitás, utána minden az időjárástól függ. A liftek 8:30 és 16:00 között üzemelnek. Egyelőre a szánkópályát még nem nyitják meg. Három vendéglátóhely (Liechtensteinhaus, a Hirsch’n Alm és a Zauberbar ) is kinyit a hétvégre.

Az üzemeltetők folyamatos hóágyúzást ígérnek, és további pályák (köztük a szánkópálya) megnyitását is. A hóágyúzással volt egy kis gond a múlt héten. Egyszer csak hét hóágyút megfogtak, felpakolták egy kocsira és elvitték őket.

Egyből beindultak a pletykák, hogy a síterep nem fizetett ki valamit, de a síterep szóvivője szerint másról van szó. A síterep külön szerződésben bérli ezeket a hóágyúkat és valahogy ezt a szerződést elfelejtették megújítani az idei szezonra. A bérbeadó cég emberei pedig eljöttek, és elvitték a hóágyúkat.

A síterep így a saját hóágyúival folytatta a műhavazást, már amikor az időjárás engedte. Természetesen tárgyalások folynak az elvitt hóágyúk újrabérléséről, a síterep szerint erre nem kell sokat várni.

A hétvégi nyitás sokáig bizonytalan volt. Mondhatni az utolsó pillanatban döntöttek a pénteki nyitás mellett.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.