Menü ≡

Semmeringi hütte: tomboló szélben mentettek túrázókat

2015.01.15. | Szerző: Bata Attila
A hétvégi hatalmas szélről mi is írtunk. Komoly szél tombolt az osztrák hegyekben, a sílifteket is gyakran kellett leállítani. Drámai videókat tett közzé a közeli Stuhleck síterepének tetején található Alois-Günther-Haus (hütte) üzemeltetője. Hatalmas szélben vitt le a völgybe 30 bajbajutott túrázót.
h i r d e t é s
Roland Hummer a fent említett hüttét üzemelteti Stuhleck (Semmering) síterepén. A házikó 1762 méter magasan fekszik. Sokak kedvenc úti célja, akár egy kellemes kis túra végpontja megérkezni a házba.

Nem volt ez ennyire egyszerű a hétvégén. Ebben a cikkben található táblázat szerint Semmering környékén volt, amikor 174 km/órás széllökéseket is mértek. Több turistacsoport is bajba került, amikor a házhoz igyekeztek. A hatalmas szél szinte elfújta a jeges terepen megkapaszkodni nem tudó túrázókat. A hírek szerint a 120 km/órás szélben, a hütte üzemeltetője közel harminc túrázót vitt le a hegyről a biztonságos völgybe a pályagépével.

Később ezek a videókat posztolta ki a Facebook-ra, azzal a megjegyzéssel, hogy jobb lenne, ha a túrázók jobban felmérnék a körülményeket és képességeiket, és ha kell, akkor időben forduljanak vissza. 2015.01.15. 15:35:34 netgo97
Ez nagyon durva lehetett azoknak akik átélték. Videóról nézve akár humorosnak is tűnhetne ahogyan a szél papírzacskóként sodorja el az embereket, de nem az. Komolyan kell venni az ilyet, valószínűleg ennek voltak előjelei az időjárásjelentésben. Tudom, hogy utólag könnyű okoskodni de ha azt mondják, hogy 174km/h szél várható akkor nem kellett volna elindulni :/
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »