Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Serre Chevalier új hatszemélyest épít az idei szezonra

2010.11.05. Bata Attila

Serre Chevalier új hatszemélyest épít az idei szezonra A hazai utazási irodák ajánlatában is előkelő helyen szereplő dél-franciaországi síterep, Serre Chevalier (Briancon) az idei szezonra egy új, hatszemélyes lifttel, még több hóágyúval, lavina-biztosabb pályákkal és további újdonságokkal várja a magyar síelőket is.
A 2010/11-es szezonra új, hatszemélyes lift épül majd, amely Fréjus részt köti majd össze a La Cucumelle hegyoldal tetejével. A sorokat gyorsan eltüntetheti majd, hiszen óránként 2800 síelő utazhat a 2159 méter hosszú lifttel, amely 590 méter szintkülönbséget tesz meg kevesebb, mint hét perc alatt a két állomás között.

Az új lifttel egyszerűbben megközelíthetőek majd a Le Monêtier rész pályái, de sok freerider is örülhet a fejlesztésnek, hiszen hatalmas, hóban gazdag, off-piste részekhez lehet így majd könnyebben eljutni a Cucumelle-völgyben.

A Le Monêtier pályáit eddig is meg lehetett közelíteni Villeneuve felől egy lassú, az időjárás szeszélyeinek kitett lifttel. Az a lift az erős szél miatt gyakran nem közlekedett, de az új lift nyomvonala a régihez képest valamivel szélvédettebb útvonalon halad. Ezzel az új lifttel már hétre emelkedik a hatüléses felvonók száma a síterepen, az új lift teljes építési költsége 10 millió euró.

További újdonságot jelentenek majd az új hóágyúk, valamint a francia pályákon megszokott Gazex rendszer telepítése, amelynek segítségével távolról is lehet mesterséges robbantásokat végezni lavinaveszélyes területeken. A síterep két hegyoldalban is kiépíti ezt a rendszert, ezáltal biztonságosabbá válnak a környező pályák.

Új hóágyúk kerülnek a Chantemerle részre. Az újonnan vásárolt gépekkel együtt már 500 darabra emelkedik a hóágyúk száma a síterepen, de ezzel is csak kis mértékben emelkedik a behavazhatósági mutató. A 250 kilométeres pályarendszer 31 százalékát tudták tavaly behavazni, az idén ez a szám 33 százalékra nő.

További újdonság, hogy a pályák mellett egy-két helyen úgy érezhetjük magunkat, mintha múzeumban lennénk. Információs tájékoztató táblák, kisebb kiállítások, bemutatók, fotósorozatok várják a síelőket, ha pihenni akarnak két csúszás között. Például, a Chionné háznál kiállítás mutatja be egy titkos kézirat történetét, amely a Július Cézár elleni összeesküvésről szólt, amikor a római uralkodó erre járt.

A síterep híressége, az egykori síbajnok, majd későbbi autósbajnok, Luc Alphand családja ismét megnyitja háromcsillagos szállodájukat.

Végül egy jó hír az Iphone tulajdonosoknak, elkészült a síterep alkalmazása, amellyel akár a pályán megkaphatjuk a legfrissebb információkat.
Serre Chevalier: az új lift alsó és felső állomásai
Serre Chevalier: az új lift alsó és felső állomásai
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.