Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbaleset vizes hóban: beperelték a síterepet

2015.01.23. Bata Attila

Újabb különleges perrel kell szembenéznie egy síterepnek, ezúttal a kanadai Mont Sainte-Anne síterepét perelte be egy síelő. A síterep bűne, hogy a hóágyú már csak vizet szórt hó helyett, és a haladó síelő belesíelt a puha, vizes hóba. A léce egyből leragadt, ő bukott és sérülésekkel szállították kórházba.
Raynald Samson haladó síelő és síoktató 2015. január 10-én a kanadai síterep egyik nehezebb pályáján indult lefelé. A pályán egy hóágyú is üzemelt, amelyre a síterep kitáblázással felhívta a figyelmet. Samson lécei a hóágyú utáni részen azonnal leálltak, amelytől ő elesett és állítása szerint egy időre az eszméletét is elvesztette.

Gyógyulása után Samson azt állította, hogy a nulla fok feletti hőmérsékletben a hóágyú hó helyett már csak vizet spriccelt, és ezért nedves lett a hó, amely azonnal megfogta a lécét és a balesetet okozta. Szerinte ez a síterep felelőssége, a hóágyút le kellett volna kapcsolni, amint a hőmérséklet megenyhült. Állítása szerint a harmadik baleset után a síterep is lezárta a pályát.

Kép: Mont-Sainte-Anne / Facebook
Kép: Mont-Sainte-Anne / Facebook
Samson azt is állítja, hogy a kórházban találkozott egy másik síelővel is, aki hozzá hasonlóan járt.

Samson kulcscsont és nyaki sérüléseket szenvedett, ezen felül láb- és hátfájdalmakkal is kezelték. Kárpótlásként közel 200 ezer kanadai dollárt (kb. 45 millió forint) követel sítereptől. 

Ebből 15 ezret a kórházi kezelésre, 85 ezret az "érzelmi megpróbáltatásokért", mivel eddigi aktív, sportos életet folytatott és néhány sportot már nem űzhet a baleset után. További 100 ezret pedig azért mert az asztalosként dolgozó síelő ennyi veszteség érte a baleset miatt a munkájában, vállalkozásában - írja a kanadai sajtó
KOMMENTEK
Trailrider | 2015.01.24. 09:37
Skandallum! Én is találkoztam már olyannal, hogy nem ratrakolták tíz percenként a pályát. Buckás lett és én elestem a buckán!!! Perelek, csak azt kell eldöntenem, melyik tereppel kezdjem :D
százas | 2015.01.24. 13:21
Menjen a p... (a) másik pályára!
Tobzoska | 2015.01.24. 16:30
Mit kell ezen pereskedni? Nem a hóviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet, oszt jónapot. Ráadásul még volt is figyelmeztető tábla.

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.