Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbob világbajnokság Semmeringen februárban

2013.11.03. sielok.hu

14 ország 120 sportolója küzd meg a síbob világbajnoki címért a Spital am Semmering melletti Stuhlecken 2014. február 26. és március 2. között. Ahogyan az olimpia mottója is mondja: a részvétel a fontos! A részvétel, amire minden vendégnek már a megnyitó ünnepségen lehetősége nyílik a nemzetek fáklyás felvonulásakor.
A szurkolók a következő napokon a pálya szélén gyülekeznek biztatni a sportolókat – köztük az osztrák Markus Mosert, a 37-szeres világbajnokot. Akit pedig a világbajnoki futamok közepette magával ragad a síbob-láz, az mindjárt lefoglalhat egy „síbob csomagot”, így néhány óra edzéssel maga is igazi profivá avanzsálhat.

Síbob, egy igazi MAGAS-Stájer találmány. Mindig felmerül a kérdés: ki volt a feltalálója? Nos, a síbob esetében egyértelmű a válasz: Anton Lenhart, a MAGAS-Stájer városból, Bruck an der Murból, aki a 19. század végén elkészítette a síbob elődjét, a tökéletesen használható monogleitet.

Ez az „egynyomú kormányozható szánkó” rendelkezett a modern síbob minden ismérvével, még akkor is, ha a mai versenymodellek a maguk hightec megoldásaival azért nagyon különböznek tőle. Az acél csövekből és fából készült „ős-síbob” ma is megtekinthető Mürzzuschlagban, a téli sportok történetét bemutató Winter!Sport!Museum! kiállításán.

MAGAS-Stájerország téli csodavilága nem csak a téli sportok kedvelőinek szívét dobogtatja meg, hanem a vattába öltöztetett tájban a kristálytiszta hegyi levegőt beszippantó kirándulókét is. Romantikus lelkületűek inkább ló húzta szánkóról gyönyörködhetnek a csodálatos tájban, éjszaka pedig vezetett holdfény sétára indulhatnak. Vagy jobban tetszene egy porhót felkavaró szánkóverseny? Azután a nap végén leporoljuk a havat, és irány egy kellemes vendéglő, ahol átmelegedhetünk, és ahol ínyenc falatokkal lakhatunk jól. Az északi sportok kedvelőit pedig 200 km sífutópálya várja.

KOMMENTEK
gaboca | 2013.11.03. 19:43
Pár éve Kaprunban láttam edzeni ilyen bobosokat, nem gyengén nyomták neki.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.