Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbob világbajnokság Semmeringen februárban

2013.11.03. sielok.hu

14 ország 120 sportolója küzd meg a síbob világbajnoki címért a Spital am Semmering melletti Stuhlecken 2014. február 26. és március 2. között. Ahogyan az olimpia mottója is mondja: a részvétel a fontos! A részvétel, amire minden vendégnek már a megnyitó ünnepségen lehetősége nyílik a nemzetek fáklyás felvonulásakor.
A szurkolók a következő napokon a pálya szélén gyülekeznek biztatni a sportolókat – köztük az osztrák Markus Mosert, a 37-szeres világbajnokot. Akit pedig a világbajnoki futamok közepette magával ragad a síbob-láz, az mindjárt lefoglalhat egy „síbob csomagot”, így néhány óra edzéssel maga is igazi profivá avanzsálhat.

Síbob, egy igazi MAGAS-Stájer találmány. Mindig felmerül a kérdés: ki volt a feltalálója? Nos, a síbob esetében egyértelmű a válasz: Anton Lenhart, a MAGAS-Stájer városból, Bruck an der Murból, aki a 19. század végén elkészítette a síbob elődjét, a tökéletesen használható monogleitet.

Ez az „egynyomú kormányozható szánkó” rendelkezett a modern síbob minden ismérvével, még akkor is, ha a mai versenymodellek a maguk hightec megoldásaival azért nagyon különböznek tőle. Az acél csövekből és fából készült „ős-síbob” ma is megtekinthető Mürzzuschlagban, a téli sportok történetét bemutató Winter!Sport!Museum! kiállításán.

MAGAS-Stájerország téli csodavilága nem csak a téli sportok kedvelőinek szívét dobogtatja meg, hanem a vattába öltöztetett tájban a kristálytiszta hegyi levegőt beszippantó kirándulókét is. Romantikus lelkületűek inkább ló húzta szánkóról gyönyörködhetnek a csodálatos tájban, éjszaka pedig vezetett holdfény sétára indulhatnak. Vagy jobban tetszene egy porhót felkavaró szánkóverseny? Azután a nap végén leporoljuk a havat, és irány egy kellemes vendéglő, ahol átmelegedhetünk, és ahol ínyenc falatokkal lakhatunk jól. Az északi sportok kedvelőit pedig 200 km sífutópálya várja.

KOMMENTEK
gaboca | 2013.11.03. 19:43
Pár éve Kaprunban láttam edzeni ilyen bobosokat, nem gyengén nyomták neki.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.