Menü ≡

Síbob világbajnokság Semmeringen februárban

2013.11.03. | Szerző: sielok.hu
14 ország 120 sportolója küzd meg a síbob világbajnoki címért a Spital am Semmering melletti Stuhlecken 2014. február 26. és március 2. között. Ahogyan az olimpia mottója is mondja: a részvétel a fontos! A részvétel, amire minden vendégnek már a megnyitó ünnepségen lehetősége nyílik a nemzetek fáklyás felvonulásakor.
h i r d e t é s
A szurkolók a következő napokon a pálya szélén gyülekeznek biztatni a sportolókat – köztük az osztrák Markus Mosert, a 37-szeres világbajnokot. Akit pedig a világbajnoki futamok közepette magával ragad a síbob-láz, az mindjárt lefoglalhat egy „síbob csomagot”, így néhány óra edzéssel maga is igazi profivá avanzsálhat.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Síbob, egy igazi MAGAS-Stájer találmány. Mindig felmerül a kérdés: ki volt a feltalálója? Nos, a síbob esetében egyértelmű a válasz: Anton Lenhart, a MAGAS-Stájer városból, Bruck an der Murból, aki a 19. század végén elkészítette a síbob elődjét, a tökéletesen használható monogleitet.

Ez az „egynyomú kormányozható szánkó” rendelkezett a modern síbob minden ismérvével, még akkor is, ha a mai versenymodellek a maguk hightec megoldásaival azért nagyon különböznek tőle. Az acél csövekből és fából készült „ős-síbob” ma is megtekinthető Mürzzuschlagban, a téli sportok történetét bemutató Winter!Sport!Museum! kiállításán.

MAGAS-Stájerország téli csodavilága nem csak a téli sportok kedvelőinek szívét dobogtatja meg, hanem a vattába öltöztetett tájban a kristálytiszta hegyi levegőt beszippantó kirándulókét is. Romantikus lelkületűek inkább ló húzta szánkóról gyönyörködhetnek a csodálatos tájban, éjszaka pedig vezetett holdfény sétára indulhatnak. Vagy jobban tetszene egy porhót felkavaró szánkóverseny? Azután a nap végén leporoljuk a havat, és irány egy kellemes vendéglő, ahol átmelegedhetünk, és ahol ínyenc falatokkal lakhatunk jól. Az északi sportok kedvelőit pedig 200 km sífutópálya várja.

2013.11.03. 19:43:44 gaboca
Pár éve Kaprunban láttam edzeni ilyen bobosokat, nem gyengén nyomták neki.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »