Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés az osztrákok kedvenc tévéműsora

2010.02.02. Bata Attila

Ausztriában a két ORF adó nézettsége valamelyest csökkent az idei év első hónapjában, a tavalyi 40,4 százalékról 39,9 %-ra esett a közszolgálati adók piaci részesedése a többi adóval összehasonlítva. Szokás szerint a síelős közvetítések az ORF legnézettebb műsorai közé tartoznak továbbra is.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
A hír és magazin műsorok mellett magasan a síversenyek közvetítését szeretik nézni legjobban az osztrák tévénézők. A 2009-es év összesített adatai alapján, a tavalyi évben 1,262 millió nézővel a schladmingi éjszakai futam volt a második legnézettebb tévéműsor. Természetesen ezt is csak egy másik síelős közvetítés előzhette meg, a tavaly januári síugró Négysánc verseny közvetítését Bischofshofenből még ennél is többen (1,378 millió) izgulták végig a képernyő előtt.
Az idén már túl vagyunk a schladmingi esti versenyen, amely újabb nézettségi rekordot hozott. Az osztrák háziversenyt hozó másik futamban 1,567 néző láthatta, amint Herbst megnyeri a versenyt. A közvetítés átlagos nézettsége is kimagaslóan magas számot hozott, a két futamot átlagosan 1,313 millió néző kísérte hosszabb-rövidebb ideig, amely azt jelenti, hogy az osztrák tévénézők 44 százaléka a sízést választotta a többi osztrák tévéműsorral szemben.
Érdekesség, hogy Schladming előtt rendezték meg a kitzbüheli klasszikus versenyeket. A híres, szombati Hahnenkam lesiklást 1,4 millióan, a vasárnapi szlalomot pedig 1,2 millióan figyelték a képernyők előtt.
KOMMENTEK

Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.